Dienu pēc Gasola nosēdināšanas tiek atlaists «Grizzlies» treneris Fizdeils

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

No Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Memfisas «Grizzlies» galvenā trenera amata pirmdien tika atlaists Deivids Fizdeils, kurš dienu iepriekš spēles ceturtajā ceturtdaļā nosēdināja malā centra spēlētāju Marku Gasolu.

Svētdien «Grizzlies» ar 88:98 piekāpās Bruklinas «Nets» komandai, ciešot astoto neveiksmi pēc kārtas, bet spēle nokļuva uzmanības lokā, jo ceturtajā ceturtdaļā nespēlēja Gasols, kuram nebija izskaidrojami šādas trenera rīcības iemesli.

Zīmīgi, ka nākamajā mačā «Grizzlies» trešdien viesosies pie latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētās Sanantonio «Spurs» vienības.

«Pēc rūpīgas apsvēršanas izlēmu, ka nepieciešama kursa maiņa, lai nodrošinātu komandai panākumus šosezon un arī turpmāk,» paziņojumā pauda «Grizzlies» ģenerālmenedžeris Kriss Voless. Par pagaidu galveno treneri kļuvis līdzšinējais Fizdeila palīgs Džons Blērs Bikerstafs, kurš savulaik arī Hjūstonas «Rockets» komandā pildījis trenera aizstājēja pienākumus.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā patlaban «Grizzlies» vienība ar septiņiem panākumiem 19 spēlēs atrodas 12.pozīcijā.

Fizdeils amatā stājās pirms pagājušās sezonas un tajā Gasols bija komandas līderis gan gūtajos punktos, gan atlēkušajās bumbās, gan arī rezultatīvajās piespēlēs, tomēr svētdien spānis žurnālistiem ilgi stāstīja, ka bija ļoti vīlies par nespēlēšanu ceturtdaļas garumā.

«Tā man gadās pirmo reizi, ticiet man. Un man tas nepatīk,» teica Gasols. Savukārt Fizdeils skaidroja, ka vienkārši centies uzvarēt spēli, laižot laukumā tā brīža labākos basketbolistus.

Fizdeila atlaišanu par pārsteidzošu nosaukušas vairākas līgas zvaigznes un arī Portlendas «Trail Blazers» galvenais treneris Terijs Skots.

Fizdeils astoņas sezonas bija Maiami «Heat» galveno treneru palīgs, līdz 2016.gada 29.maijā sāka vadīt «Grizzlies» vienību, kurā 101 spēlē tika pie 50 uzvarām. Pagājušajā sezonā «Grizzlies» septīto reizi pēc kārtas iekļuva izslēgšanas sacensībās.

Šīs sezonas ievadā «Grizzlies» pirmajās sešās spēlēs guva piecas uzvaras, izvirzoties līgas vadībā, tomēr kopš tā laika komanda bijusi pārāka tikai vienā mačā. Astoņos mačos pēc kārtas vienība zaudējusi pirmoreiz kopš 2009.gada.

Iepriekš Fizdeils kā palīgs strādājis arī tādos klubos kā Goldensteitas «Warriors» un Atlantas «Hawks».

Kopā ar «Heat» komandu Fizdeils kā Ērika Spolstras palīgs 2012. un 2013.gadā triumfēja NBA čempionātā.

Tikmēr Bikerstafs kā pagaidu treneris «Rockets» vienībā nostrādāja lielāko daļu 2015./16,gada sezonas, izcīnot vairāk panākumus nekā ciešot zaudējumus. Viņš «Grizzlies» pievienojās 2016.gada jūnijā, bet pirms tam strādājis arī Minesotas «Timberwolves» un Šarlotes «Bobcats» vienībās, otrajā no tām palīdzot savam tēvam Bērnijam Bikerstafam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu