BK «Ventspils» sastāvu papildina divkārtējs Eiropas čempions

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Basketbola kluba «Ventspils» sastāvu papildinājis divkārtējs Eiropas čempions Tomislavs Gabričs no Horvātijas, vēsta komanda.

BK «Ventspils» panācis vienošanos ar 22 gadus veco Horvātijas spēka uzbrucēju Tomislavu Gabriču. Līgums ir noslēgts līdz sezonas beigām ar pārbaudes laiku līdz 2017. gada 30. decembrim.

203 centimetrus garais basketbolists ir dzimis Horvātijas pilsētā Šibenikā. Tur arī Gabričs sāka savas profesionālā sportista gaitas, spēlējot vietējā basketbola komandā.

Kopš 2011. gada viņš ir spēlējis visās Horvātijas jaunatnes izlasēs, startējot Eiropas un pasaules čempionātos. Viņš izcīnījis zeltu Eiropas U-16 un U-18 čempionātā, sudrabu U-18 čempionātā, kā arī bronzu U-17 pasaules čempionātā.

Gabričs divas sezonas aizvadīja Horvātijas kluba KK «Cibona», bet 2015./2016. gadā pārcēlās uz Serbiju, kur spēlēja «Metalac Farmakom Valjevo» komandā.

Pērn Gabriča ceļš veda uz Rumāniju, kur viņš kļuva par vietējās komandas «BCM U Pitesti» spēlētāju. Šo sezonu Gabričs iesāka Turcijas klubā «Yesilgiresun Belediye».

Gabričs ir jau ieradies Ventspilī un aizvadījis vairākus treniņus kopā ar komandu. BK «Ventspils» valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics norāda, ka jauno komandas spēlētāju plānots izmantot gan 3., gan 4. numura pozīcijās.

Pirmo spēli Gabričs Ventspils formā aizvadīs trešdien, 29. novembrī, kad BK «Ventspils» viesosies Jēkabpilī, kur «Olybet» Latvijas Basketbola līgas ietvaros būs jātiekas ar vietējo klubu.

BK «Ventspils» tā būs pirmā spēle pēc ilgāka pārtraukuma gan Latvijas, gan Eiropas turnīros, jo aizvadītajās nedēļās nacionālās valstsvienības gatavojās 2019. gada Pasaules kvalifikācijas spēlēm.

Latvijas nacionālajā izlasē Ventspili pārstāvēja Aigars Šķēle un Ingus Jakovičs. Arī viņi ir atgriezušies Ventspilī, aizvada treniņus ar komandu un ir gatavi doties laukumā spēlē pret BK «Jēkabpils».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu