Porziņģis tomēr saņēmis 9 balsis Ņujorkas mēra vēlēšanās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis šī mēneša sākumā notikušajās Ņujorkas pilsētas mēra vēlēšanās kopumā saņēmis 9 balsis, trešdien pavēstīja ESPN.

Šomēnes par Ņujorkas mēru tika pārvēlēts Bils de Blāzio, kuru no amata nespēja gāzt konkurenti - republikāne Nikola Malliotake, Reformu partijas kandidāts Sals Albanīzs un neatkarīgais kandidāts Bo Dītls.

Vispirms trešdien ESPN žurnālists Aiens Beglijs pavēstīja, ka trīs Ņujorkas iedzīvotāji rīkojās citādāk un biļetena ailē, kurā katrs vēlētājs varēja ierakstīt pats savu kandidātu, norādīja latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa vārdu.

Tomēr vēlāk tika publiskoti oficiālie dati. Kā izrādās, Porziņģi savos biļetenos bija norādījuši 9 vēlētāji. Vienu balsi vairāk ieguva beisbola komandas Ņujorkas «Yankees» spēlētājs Ārons Džadžs.

Tiesa, Porziņģis būtu ieguvis vēl par divām balsīm vairāk, taču divi vēlētāji biļetenā bija ierakstījuši neprecīzi viņa vārdu vai uzvārdu - Kristops Porzingis un Kristaps Porzinais.

«Tas ir visai smieklīgi. Domāju, ka noteikti esmu gatavs šim darbam,» jokojot sacīja Porziņģis sarunā ar ESPN.

Jau vēstīts, ka neilgi pēc vēlēšanām bija zināms, ka Porziņģis saņēmis vismaz vienu balsi, tomēr nu kļuvis skaidrs, ka tās bijušas trīs.

Pašlaik 22 gadus vecais Porziņģis ikdienā pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Ņujorkas «Knicks». Viņš ar vidēji spēlē gūtiem 27,0 punktiem ir līgas ceturtais rezultatīvākais basketbolists.

Ceturtdien Porziņģis viesosies slavenajā Džimija Falona šovā «Tonight».

De Blāzio kļuvis par pirmo Demokrātu partijas politiķi 32 gadu laikā, kas atkārtoti ievēlēts par ASV lielākās pilsētas mēru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu