Porziņģis: Sākumā nevarēju sajust ritmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pēc divu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) maču izlaišanas trešdien savā atgriešanās spēlē sākotnēji neesot varējis sajust ritmu, pēc panākuma pār Memfisas «Grizzlies» sacīja spēlētājs.

Porziņģis sastieptas potītes un slimības dēļ izlaida divus «Knicks» mačus, bet trešdien ar 18 punktiem palīdzēja komandai savā laukumā ar 99:88 (23:32, 26:17, 27:18, 23:21) pieveikt Memfisas «Grizzlies».

«Atgriezties laukumā bija lieliski. Sākumā gan nebiju ritmā, jutos nedaudz «ierūsējis»,» laikraksts «The New York Post» citē Porziņģa tikto, kurš uzslavēja arī «Knicks» aizsardzību.

«Otrā puslaika sākumā mums izdevās iegūt svarīgu desmit punktu pārsvaru. Tas bija mūsu aizsardzības nopelns,» uzskata latvietis.

Porziņģis šosezon 20 mačos vidēji iemetis 25,4 punktus, būdams līgas septītais rezultatīvākais basketbolists.

Apmierināts ar latvieša atgriešanos laukumā bija arī «Knicks» galvenais treneris Džefs Hornačeks.

«Domāju, spēlētāji jūtas komfortabli, kad Porziņģis ir laukumā. Viņš piesaista pretinieku uzmanību, kas komandas biedriem ļauj atvērties. Tas šajā spēlē bija svarīgi tieši uzbrukumā, bet arī aizsardzībā Kristaps bija ļoti noderīgs - viņš paveic lielu darbu, lai pasargātu grozu,» pēc dueļa teica Hornačeks.

Trešdienas mačā «Knicks» rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Kortnijs Lī, kuram vairākas nedēļas būs jāaizstāj savainotais Tims Hārdevejs juniors.

«Tims vidēji mačā izmet ap 20 metieniem, tāpēc man bija jābūt gatavam,» teica Lī, kurš gan arī uzsvēra aizsardzības nopelnus šajā uzvarā. «Tieši aizsardzība bija uzvaras atslēga - pēc neveiksmīgiem mačiem mums bija atkal jāspēlē sekmīgi.»

«Knicks» ar 12 uzvarām 24 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferencē. Nākamo spēli Ņujorkas komanda aizvadīs sestdien viesos pret Čikāgas «Bulls», bet dienu vēlāk mājās spēkosies ar Atlantas «Hawks» basketbolistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu