Kaspars Bērziņš atgriežas «VEF Rīga» komandā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šodien, 7.decembrī, Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» parakstījusi līgumu ar 32 gadus veco un 2,13 metrus garo Latvijas basketbolistu Kasparu Bērziņu, informē kluba direktore Laila Spaliņa.

Bērziņam šī ir atgriešanās «VEF Rīga» klubā. Šajā vienībā viņš nospēlējis trīs sezonas laika posmā no 2010. līdz 2013. gadam, katrā no sezonām palīdzot izcīnīt Latvijas čempiontitulu. Pēdējā sezonā «VEF Rīga» sastāvā viņam vietējā Latvijas čempionātā vidēji spēlē 11,4 punkti un 6,8 atlēkušās bumbas, ULEB Eiropas kausā – 9,7 punkti un 5,8 atlēkušās bumbas, bet VTB Vienotajā līgā – 8,7 punkti un 5,1 atlēkusī bumba.

«Kaspars Bērziņš ir Latvijas basketbolā labi zināms un pieredzes bagāts spēlētājs, kurš var sniegt daudzpusīgu ieguldījumu gan komandas uzbrukumā, gan aizsardzībā, darbojoties laukumā kā ceturtā, tā piektā numura pozīcijās,» sacīja «VEF Rīga» galvenais treneris Jānis Gailītis.

«Cerēsim, ka viņam ar veselību viss būs kārtībā un Kaspars spēs sekmīgi iejusties mūsu komandā, lai palīdzētu sasniegt iecerētos rezultātus.»

Pēc «VEF Rīga» atstāšanas Bērziņš spēlēja Spānijas ACB līgas komandā «Rio Natura Monbus», kā arī VTB Vienotās līgas klubos «Krasnye Krylia», «Zenit», «Nizhny Novgorod» un «Lokomotiv-Kuban». Pagājušajā sezonā Bērziņš īslaicīgi uzspēlēja savas dzimtās pilsētas Ogres komandas sastāvā. Vēl savas karjeras laikā Bērziņš spēlējis Latvijas galvaspilsētas vienībās «Skonto», «ASK Rīga», «Barons», kā arī pārstāvējis Spānijas klubus «Fuenlabrada», «Caceres» un «Unicaja». Vienu reizi Bērziņš izmēģināja spēkus arī NBA Vasaras līgā, spēlējot pie Fīniksas komandas «Suns».

Kaspars Bērziņš: «Ir patīkams satraukums, atgriežoties «VEF Rīga» komandā. Gaidu iespēju ātrāk iziet laukumā un palīdzēt komandai izcīnīt uzvaras.»

Savas karjeras laikā Bērziņš klubu basketbola līmenī četras reizes kļuvis par Latvijas čempionu (2008, 2011, 2012, 2013), kā arī vienu reizi izcīnījis FIBA Eiropas kausu (2008).

Bērziņš bijis arī ilggadējs Latvijas valstsvienības dalībnieks. Pieaugošo valstsvienībā Kaspars Bērziņš izgājis laukumā 117 spēlēs, kur kopā guvis 1047 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu