NBA draftā pirms Porziņģa izvēlēto Okaforu aizmaina uz Bruklinas «Nets»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Filadelfijas «76ers» ceturtdien uz Bruklinas «Nets» vienību aizmainīja centru Džahlilu Okaforu, kurš 2015. gada draftā tika izvēlēts pirms latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa.

Tāpat «76ers» komanda šķīrās no lietuviešu izcelsmes kanādiešu aizsarga Nika Stauska, kā arī Bruklinas klubam atdeva 2019. gada drafta otrās kārtas izvēles tiesības, pretī saņemot pieredzējušo uzbrucēju Trevoru Bukeru.

Vēl oktobra beigās Filadelfijas klubs pavēstīja, ka nepagarinās līgumu ar 21 gadu veco Okaforu uz ceturto sezonu, savukārt pats basketbolists neslēpa, ka nav apmierināts ar mazo lomu komandā, vēloties nokļūt citā komandā. «Vēlos, lai tieku aizmainīts uz komandu, kur man tiktu dota iespēja,» vēl novembrī pauda basketbolists.

Pirms diviem gadiem Okafors NBA draftā tika izvēlēts ar trešo numuru - aiz Karla Entonija Taunsa un D'Andželo Rasela, bet tieši pirms Porziņģa.

Okaforam sevi pilnvērtīgi apliecināt pasaules spēcīgākajā basketbola līgā tā arī nav izdevies, lai gan pirmo sezonu viņš aizvadīja daudzsološi - 53 spēlēs vidēji tika gūti 17,3 punkti un izcīnītas 7,0 atlēkušās bumbas -, tiekot iekļauts 2015./2016. gada sezonas simboliskajā NBA debitantu komandā.

Tomēr bija uzskatāmi redzami viņa trūkumi aizsardzībā, savukārt pēc tam, kad iepriekšējā sezonā pēc savainojuma izārstēšanas komandā atgriezās «76ers» līderis Žoels Embīds, Okafora loma manāmi saruka.

Šosezon viņš piedalījies tikai divās «76ers» spēlēs, vidēji gūstot piecus punktus un izcīnot 4,5 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Filadelfijas komandas jaunpienācējs 30 gadus vecais Bukers NBA aizvada astoto sezonu. Viņš šosezon 18 spēlēs guvis vidēji 10,1 punktu un izcīnījis 6,6 atlēkušās bumbas, bet NBA karjerā viņam ir 7,1 punkts un 5,7 atlēkušās bumbas spēlē.

Šovasar NBA draftā pirmajā kārtā ar kopējo 25. numuru Orlando «Magic» komanda izvēlējās Latvijas basketbolistu Anžeju Pasečņiku, tomēr neilgi pēc tam tiesības uz viņu tika aizmainītas uz Filadelfijas «76ers».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu