Briedis: Porziņģis būtu veiksmīgs jebkurā sporta veidā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no mairisbriedis/Instagram

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis gūtu panākumus jebkurā citā sporta veidā, ar ko viņš izvēlētos nodarboties, intervijā laikrakstam «The New York Post» sacīja valsts labākais bokseris Mairis Briedis.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» zvaigzne nedēļu pēc baisa potītes savainojuma spēja atgriezties laukumā, kaut arī traumas gūšanas brīdī kāja tika izlocīta 90 grādu leņķī. Briedis atzīst, ka viņam Porziņģa ātrā atlabšana nav bijis pārsteigums. Viņi vasarā aizvadīja kopīgus treniņus, kuros basketbolists patīkami pārsteidza bokseri.

«Kristaps ir ievērojami talantīgs sportists,» sacīja Briedis. «Nav tā, ka basketbols ir viņa vienīgais īstais sports. Viņš apliecināja savu talantu arī boksā un citos sporta veidos, kurus kopīgi izmēģinājām. Viņš parādīja, ka prot ātri mācīties. Ne kurš katrs spēj tik veiksmīgi kā Kristaps saprast, ko no viņa prasa un kā jāizpilda uzdevums.»

«Ja tas nebūtu basketbols, viņš varētu būt veiksmīgs jebkurā citā sporta veidā, ko viņš izvēlētos. Viņš ir ļoti koordinēts un gudrs. Bokss palīdzēja viņam strādāt pie muskuļu grupām, kas netiek bieži izmantotas basketbolā. Tas viņam palīdzēja attīstīt ķermeni un labāk sagatavoties sezonai,» piebilda Briedis.

«Viņa apņemšanās trenēties ir augstākajā līmenī. Vasarā padarītais darbs bija ļoti profesionāls. Milzu darbs atmaksājas un ļauj viņam progresēt. Šobrīd viņš joprojām ir ceļā uz augstākās virsotnes sasniegšanu,» uzskata Latvijas bokseris, kurš patlaban aizvada treniņnometni Spānijas pilsētā Benidormā.

Porziņģis labprāt apmeklētu Brieža cīņu Pasaules boksa supersērijas pusfinālā 27. janvārī «Arēnā Rīga» pret ukraini Oleksanrdu Usiku, taču viņš to nevarēs «Knicks» saspringtā spēļu grafika dēļ.

«Viņš ir lielisks puisis, kārtīgs strādnieks. Mums abiem patīk līdzīgas lietas,» par Briedi izteicās Porziņģis. Viņš arī atklāja, ka Latvijas labākais bokseris treniņos mēdzot pamētāt bumbu grozā.

Savukārt Briedis vēl uzsvēra, ka līdzjutēji ļoti iemīlējuši Porziņģi. Viņaprāt, pasaulslavenais Latvijas basketbolists ir ļoti draudzīgs ar faniem.

«Latvijā ir aptuveni 2 miljoni iedzīvotāju. Pasaules čempions [boksā] vai Latvijas pārstāvis vienā no pasaules populārākajiem sporta veidiem [basketbolā], tas ir ļoti liels notikums visā valstī. Fani viņu Latvijā mīl. Viņš pret visiem ir atvērts, nekad neatsaka autogrāfu vai uzņemt kopbildi.»

Porziņģis šosezon vidēji mačā guvis 25,4 punktus, kas patlaban ir 7. labākais rādītājs līgā. Līdz potītes savainojumam viņš ilgu laiku bija starp trim rezultatīvākajiem spēlētājiem šosezon NBA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu