Porziņģis netrāpa izšķirošo metienu; «Knicks» piekāpjas NBA pastarītei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis sestdien netrāpīja metienu, kas būtu atnesis uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, Ņujorkas «Knicks» komandai ar rezultātu 102:104 (18:27, 26:22, 26:19, 32:36) piekāpjoties līgas pēdējā vietā esošajai Čikāgas «Bulls».

Porziņģis mačā realizēja desmit no 25 metieniem un izcēlās ar 23 punktiem, septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām panākot neizšķirtu, tomēr ar to nebija pietiekami, lai «Knicks» uzvarētu un Ņujorkas vienība joprojām šosezon deviņās izbraukuma cīņās guvusi tikai vienu panākumu.

Aizvadītajā duelī Porziņģis laukumā bija 36 minūtes, kuru laikā trāpīja deviņus no 18 divpunktu raidījumiem, vienu no septiņiem trejačiem un abus soda metienus, kā arī savāca četras atlēkušās bumbas, izpildīja divas rezultatīvas piespēles un pieļāva divas kļūdas.

Tieši Porziņģis bija rezultatīvākais «Knicks» komandā, kamēr ar 14 punktiem izcēlās Kortnijs Lī.

Tikmēr «Bulls» rindās labākais ar 19 punktiem bija Nikola Mirotičs, kurš aizvadīja vien otro spēli šosezon. kamēr ar 17 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Kriss Danns, bet pa 15 punktiem sameta talantīgais soms Lauri Markanens, kuram bija arī astoņas atlēkušās bumbas, un Deivids Nvaba.

Zīmīgi, ka «Bulls» piektdien Šarlotā pārtrauca desmit zaudējumu sēriju un laikapstākļu dēļ savās mājās atgriezās vien piecas stundas pirms šī dueļa, bet tas neliedza jau dienu vēlāk tikt pie vēl viena panākuma.

«Knicks» komanda maču iesāka lēnām un drīz pēc tam, kad ilgi gaidītajā duelī Markanens nobloķēja Porziņģi, pie rezultāta 4:11 tika pieprasīts pārtraukums. Latvieti nomainīja pie 6:19, bet pirmās ceturtdaļas beigās un otrās sākumā 11 punktus īsā laikā pamanījās samest Mirotičs.

Pēdējā minūtē trāpot tālmetienu, Porziņģis pirmajā puslaikā sameta deviņus punktus, tomēr kopā jau bija veicis 14 metienus no spēles, bet «Knicks» zaudēja vien ar 44:49.

Trešajā ceturtdaļā «Knicks» beidzot panāca pretiniekus un Poriņģis spēlēja rezultatīvi, trāpot vairākus skaistus metienus. Vispirms latvietis izcēlās ar bumbas triecienu pusātrajā uzbrukumā, turpinājumā izlauzās cauri sedzējiem un ietrieca bumbu grozā, bet pēc tam bija precīzs vēl divas reizes.

Noslēdzošajā periodā kopumā daudz veiksmīgāka bija «Bulls» vienība, kas vēl divas ar pusi minūtes pirms beigām izvirzījās vadībā ar 100:92. Tomēr Porziņģa un Kornija Lī rezultativitāte ļāva pirms noslēdzošajiem uzbrukumiem panākt 102:102, noslēdzošo no šiem groziem ar pustālo raidījumu iemetot tieši latvietim. Pēc tam «Bulls» vienībai divus soda metienus trāpīja Danns, bet pēdējās divās sekundēs Porziņģim izkārtotais tālmetiens lidoja garām.

«Knicks» ar 12 uzvarām 25 spēlēs saglabā devīto vietu Austrumu konferencē, kamēr «Bulls» ar pieciem panākumiem 24 mačos ir noslēdzošajā, 15.pozīcijā. Nākamajā mačā «Knicks» jau svētdien uzņems nākamo vājāko Austrumu konferences vienību Atlantas «Hawks».

Porziņģis šosezon ar 21 spēlē vidēji iemestiem 25,3 punktiem izkritis no līgas rezultatīvāko basketbolistu piecinieka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu