Porziņģis: Cenšos apgūt spēli, kad pret mani ir divi sedzēji

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Ņujorkas «Knicks» latviešu zvaigznei Kristapam Porziņģim ir patīkami sasniegt jaunas virsotnes, taču tas nepalīdz komandai iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Porziņģis otrdien izcēlās ar 37 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, kamēr «Knicks» savā laukumā ar 113:109 (25:29, 25:22, 26:28, 23:20, 14:10) pagarinājumā uzvarēja Losandželosas «Lakers».

Porziņģim tikai triju punktu pietrūka līdz sava karjeras rezultativitātes rekorda atkārtošanai. Liepājnieks kļuvis par pirmo «Knicks» basketbolistu kopš 1996.gada, kurš vienā spēlē sametis 35 punktus, izcīnījis desmit atlēkušās bumbas un bloķējis piecus metienus. Pirms 11 gadiem to iespēja «Knicks» leģenda Patriks Jūings.

«Ir patīkami, ka varu izdarīt lietas, kas pirms tam nav paveiktas. Taču tas mums nepalīdz iekļūt «play-off»,» «NYdailynews.com» citē latvieša teikto.

«Vēl joprojām cenšos apgūt, kā pareizi piespēlēt un spēlēt, kad pret mani ir divi sedzēji. Šī man ir jauna pieredze, kad katrā mačā man ir jāspēj spēlēt pret diviem sedzējiem,» stāstīja Porziņģis.

Savu rezultatīvāko maču līdzšinējā karjerā aizvadīja «Knicks» šovasar draftētais franču saspēles vadītājs Franks Nilikinā, kurš 29 minūtēs guva 13 punktus.

«Viņš šajā spēlē bija nopelnījis savas minūtes. Iemeta svarīgus metienus un labi spēlēja,» atzīmēja Porziņģis.

Tikmēr «Lakers» rindās šogad draftētais aizsargs Lonzo Bols iemeta 17 punktus.

«Bija interesanti paskatīties, kā viņi viens pret otru spēlēja - divi debitanti ar lielu talantu. Man patika Lonzo spēle, viņš nav savtīgs. Viennozīmīgi, viņš sevi parādīja no labākās puses,» skaidroja Porziņģis.

Tikmēr «Knicks» galvenais treneris Džefs Hornačeks cer, ka Porziņģis kļūs vēl rezultatīvāks.

«Iespējams, šī ir tikai aisberga virsotne. Viņš ar katru gadu kļūs arvien labāks un labāks,» atzīmēja Hornačeks.

Tāpat viņš slavēja arī Nilikinā, kurš pašos svarīgākajos momentos neitralizēja Bolu.

«Viņam ir basketbolista mentalitāte, tieši tāpēc viņš būs nozīmīgs spēlētājs NBA. Viņš no nekā nebaidās un pieņem izaicinājumus,» uzsvēra Hornačeks.

Nākamo maču «Knicks» aizvadīs ceturtdien, kad izbraukumā principiālā cīņā tiksies ar Bruklinas «Nets» komandu.

Ar 14 uzvarām 27 spēlēs «Knicks» vienība Austrumu konferences kopvērtējumā pakāpusies uz septīto vietu, kamēr «Lakers» ar desmit panākumiem 26 mačos ir Rietumu konferences 11. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu