Latvijas U-18 valstsvienību vadīs Vecvagara asistents Visockis-Rubenis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde U-18 puišu izlases galvenā trenera amatā apstiprināja Artūru Visocki-Rubeni, kurš strādā par Arņa Vecvagara palīgu arī vīriešu valstsvienībā, vēsta LBS.

U-18 izlasei nākamais gads būs īpašs, jo šī vecuma grupas Eiropas meistarsacīkstes no 28. jūlija līdz 5. augustam risināsies Ventspilī, Liepājā un Rīgā.

«Uz U-18 izlases galvenā trenera amatu bija pieteikti vairāki cienījami kandidāti, un lēmums tika pieņemts pēc ilgām diskusijām gan Treneru komisijā, gan valdē. Par labu Visocka-Rubeņa kandidatūrai runāja viņa iepriekšējā pieredze darbā ar šī vecuma spēlētājiem gan U-14, gan U-16 izlasēs, labi iepazīstot kandidātus, izveidojot interesantu komandas modeli un spēlētāju attīstību veicinošu mikroklimatu,» LBS citē organizācijas prezidenta Valda Voina teikto.

LBS neatklāj Visocka-Rubeņa sāncenšus uz amatu, taču iepriekš neoficiāli izskanēja aizpagājušajā nedēļā no Lietuvas vicečempiones Panevēžas «Lietkabelis» atbrīvotā Artūra Štālberga un «VEF Skola» galvenā trenera Raimonda Feldmaņa vārdi. Štālbergs 2014.gadā aizveda Latvijas U-20 izlasi līdz Eiropas čempionāta sudraba medaļām.

«Trenera Visocka-Rubeņa profesionālās īpašības augstu novērtējuši valstsvienību galvenie treneri, iesaistot viņu savu palīgu brigādēs. Šis apstāklis bija pamats bažām par iespējām savienot pienākumus, taču realitātē problemātiskas ir tikai dažas dienas jūnija beigās, kad pārklājas vīriešu valstsvienības spēles un U-18 izlases sagatavošanās posma sākums. Citu pienākumu no 1.jūnija līdz Eiropas U-18 čempionāta beigām viņam nav. Pats Visockis-Rubenis apstiprinājis, ka darbs U-18 izlasē šajā vasarā būs viņa absolūtā prioritāte,» uzsver Voins.

Treneru komisijas sēdē esot virzītas idejas maksimāli izmantot vairāku kandidātu zināšanas un prasmes, strādājot kopā.

«Pats Visockis-Rubenis pauda vēlmi veidot spēcīgu treneru komandu, tajā iesaistot arī kādu no «konkurentiem«. Arī, manuprāt, spēku apvienošana būtu lietderīga, apzinoties lielo atbildību, kas gulsies uz komandu Eiropas čempionātā savās mājās. Bet palīgu izraudzīšana, protams, ir galvenā trenera kompetencē,» teica Voins.

Pašlaik 32 gadus vecais Visockis-Rubenis bez pienākumiem vīriešu izlasē vada arī «OlyBet» Latvijas Basketbola (LBL) līgas komandu «Ogre».

Visockis-Rubenis par treneri sāka strādāt 2008.gadā, kad kļuva par bērnu un jauniešu basketbola komandas «Rīga»/«Pārdaugava» treneri.

No 2011. līdz 2016.gadam viņš vadīja LBL komandu «Latvijas Universitāte», bet kopš 2016.gada Visockis-Rubenis trenē «Ogri».

Savukārt no 2015.gada viņš strādājis Latvijas sieviešu valstsvienībā, bet no šīs vasaras darbojas arī vīriešu izlases treneru kolektīvā. Visockis-Rubenis ir absolvējis Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) treneru kursus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu