Baško-Melnbārde izceļas ar «triple-double» «TTT Rīga» graujošā uzvarā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases kapteine Gunta Baško-Melnbārde otrdien atzīmējās ar «triple-double» Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta spēcīgākās divīzijas spēlē, kamēr valsts titulētākā komanda «TTT Rīga» izcīnīja graujošu uzvaru.

«TTT Rīga» viešņu statusā ar rezultātu 128:49 (34:14, 33:8, 29:14, 32:13) sagrāva «Latvijas Universitāti» (LU). «TTT Rīga» komanda šosezon uzvarējusi visos jeb 21 mačā, kas aizvadīti apvienotajā čempionātā, FIBA Eirokausā un Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgā.

Visas septiņas otrdien laukumā pabijušās «TTT Rīga» basketbolistes savos gūtajos punktos ierakstīja divciparu skaitli.

Baško-Melnbārde šajā mačā guva 18 punktus, izcīnīja 18 atlēkušās bumbas un veica desmit rezultatīvas piespēles. Tāpat viņa bloķēja sešus metienus, līdz ar to Baško-Melnbārdei pietrūka četru bloku, lai sasniegtu «quadruple-double».

Tikmēr 27 punktus iemeta Ieva Krastiņa, 23 punkti bija Baibai Eglītei, bet 20 punktus un 12 rezultatīvas piespēles savā kontā ierakstīja Anda Eibele. Vēl 16 punkti bija Karlīnei Pilāberei, 13 punktus guva Kate Karlīna Krēsliņa, bet 11 punktus iemeta Liene Priede.

LU rindās pa desmit punktiem bija Anetei Ozolai un Līvai Laimai Kazākai.

Savukārt Latvijas U-16 izlase otrdien pēc spēka otrās jeb starptautiskās divīzijas mačā viesos ar rezultātu 40:86 (6:31, 12:15, 6:18, 16:22) kapitulēja Igaunijas komandai «Tartu Universitāte»/«Kalev».

Pusi no komandas iespētā jeb 20 punktus šajā mačā guva Latvijas U-16 izlases spēlētāja Kristiāna Koltone, kura izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas.

Pretiniecēm tikpat iemeta Nele Laurimā.

Spēcīgākajā divīzijā līderei «TTT Rīga» ir desmit uzvaras desmit spēlēs, kam ar 11 panākumiem 14 mačos seko «Rīgas Stradiņa Universitāte» (RSU), bet «Liepājas papīrs»/LSSS komanda savākusi deviņas uzvaras 13 dueļos. Pie sešām uzvarām 14 spēlēs tikušas «TTT Rīga-Juniores», trīs panākumi 13 dueļos ir «Tallinas Universitātes» komandai, bet «Latvijas Universitāte» cietusi zaudējumus visās 14 aizvadītajās cīņās.

Savukārt pēc spēka otrās jeb starptautiskās divīzijas kopvērtējuma vadībā ar desmit uzvarām 11 mačos ir «Tartu Universitāte»/«Kalev», pa astoņiem panākumiem ir «Daugavpils Universitātes» un Tallinas «G4S Noorteliiga» komandām, kas aizvadījušas attiecīgi 11 un 12 cīņas. Sešas uzvaras 12 dueļos iekrājušas «Liepājas Sporta spēļu skolas» basketbolistes, piecas uzvaras 11 mačos ir Latvijas U-17 izlasei, «Saldus» spēlētājas uzvarējušas trīs reizes 12 dueļos, bet bez uzvarām ir 11 mačus nospēlējusī Latvijas U-16 izlase.

Šajā sezonā apvienotajā čempionātā komandas sadalītas divās divīzijās, lai nodrošinātu vairāk līdzvērtīgu spēļu. Elites divīzijā tiks izspēlēts sešu apļu turnīrs, bet «TTT Rīga» ar katru komandu spēlēs pa četrām reizēm, kamēr starptautiskajā divīzijā būs četri apļi.

Pirms Ziemassvētkiem elites divīzijas labākās komandas cīnīsies par Latvijas-Igaunijas kausu, bet elites divīzijas 3.-5.vietas īpašnieces, kā arī starptautiskās grupas līderes cīnīsies par Latvijas - Igaunijas līgas Izaicinājuma kausu.

Sezonu noslēgs divi izslēgšanas turnīri. Finālčetrinieka turnīrā piedalīsies elites divīzijas trīs pirmo vietu ieguvējas, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp elites grupas ceturtās vietas ieguvējām un starptautiskās divīzijas uzvarētājām. Savukārt Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas - četras labākās valsts komandas no elites divīzijas, labākā valsts komandas starptautiskajā divīzijā, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp piekto Latvijas komandu elites divīzijā un otro labāko no mūsu valsts komandām starptautiskajā divīzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu