Strēlnieks iemet 10 punktus Eirolīgas līderu spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: euroleague.net

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks trešdien guva 10 punktus ULEB Eirolīgas 13. kārtas spēlē, palīdzot Grieķijas klubam Pirejas «Olympiakos» sacensību līdervienību mačā pieveikt Krievijas grandu Maskavas CSKA, kamēr divu latviešu duelī Dairis Bertāns ar Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» vienību no Itālijas uzveica Jāni Timmu un Vitorijas «Baskonia» no Spānijas.

«Olympiakos» savā laukumā apspēlēja CSKA ar rezultātu 88:86 (23:20, 22:28, 19:20, 24:18).

Strēlnieks saspringtajā cīņā laukumā pavadīja 21 minūti un 39 sekundes, kuru laikā iemeta 2 no 3 divpunktu metieniem un 1 no 4 tālmetieniem un 3 no 4 soda metieniem.

Tāpat viņš izprovocēja 4 pārkāpumus un pats nopelnīja 3 piezīmes, dueli noslēdzot ar 7 efektivitātes koeficienta punktiem.

Strēlniekam pārtrūka izcila soda metienu sērija. Viņš līdz šim mačam šosezon Eirolīgā bija trāpījis 21 metienu, nekļūdoties ne reizi no «sodiņu» līnijas.

«Olympiakos» rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām bija Džamels Maklīns, kamēr CSKA rindās ar 23 punktiem izcēlās Serhio Rodrigess, kamēr 18 punktus iemeta Nando de Kolo.

Savukārt «AX Armani Exchange Olimpia» mājās ar 92:85 (27:25, 22:12, 27:21, 16:27) pārspēja «Baskonia».

Bertāns laukumā bija astoņas minūtes un 41 sekundi, kuru laikā guva trīs punktus, trāpot vienu no trijiem tālmetieniem, bet garām aizmetot vienīgo divpunktu raidījumu. Viņš nopelnīja trīs piezīmes, dueli noslēdzot ar -3 efektivitātes punktiem.

Tikmēr Timma nospēlēja 22 minūtes un 41 sekundi, iemetot sešus punktus. Latvietis realizēja vienīgo divpunktu raidījumu un visus četrus soda metienus, bet divi viņa trejači lidoja garām. Vēl Timmas kontā bija divas atlēkušās bumbas, divas kļūdas un divi izprovocēti pārkāpumu, bet duelis priekšlaicīgi tika noslēgts ar piecām piezīmēm. Duelī latvietis tika pie diviem efektivitātes punktiem.

Savukārt «Baskonia» komandu pārstāvošais jaunais latvietis Rinalds Mālmanis nebija pieteikumā.

Uzvarētājiem pa 15 punktiem sameta Endrū Goudeloks un Kērtiss Džerels, kamēr «Baskonia» vienībai ar 19 punktiem izcēlās Tornike Šengelija.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā tagad līderēm CSKA un «Olympiakos» ir pa desmit panākumiem 13 dueļos. Pa deviņām uzvarām guvušas «Fenerbahce Doguš» un «Panathinaikos Superfoods» vienības, kamēr astoņus panākumus iekrājusi «Žalgiris» un «Himki» komandas. Septiņas uzvaras iekrājušās «Real» un «Maccabi FOX» vienības, kas noslēdz pirmo astotnieku.

Tālāk ar sešām uzvarām seko «Brose» un «Baskonia». Uzreiz aiz pirmā desmitnieka ar piecām uzvarām ir «Crvena Zvezda mts» un «Unicaja», kam ar četriem panākumiem seko «Lassa» un «AX Armani Exchange Olimpia», bet pa trim uzvarām izcīnījušas «Anadolu Efes» un «Valencia Basket» vienības.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu