Strēlniekam 8 punkti 15 000 skatītāju klātbūtnē Kauņā pret «Žalgiris»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: euroleague.net

Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks ceturtdien guva astoņus punktus, taču viņa pārstāvētā Grieķijas basketbola komanda Pirejas «Olympiakos» ULEB Eirolīgas mačā viesos zaudēja teicamu tempu uzņēmušajai Kauņas «Žalgiris» komandai. Spēli klātienē vēroja 15 480 skatītāji.

«Olympiakos» cieta neveiksmi ar rezultātu 68:74 (19:22, 19:14, 15:12, 15:26), Pireju klubam pārtrūkstot divu uzvaru sērijai, kamēr «Žalgiris» turnīrā izcīnīja jau piekto panākumu pēc kārtas.

Strēlnieks spēlēja 27 minūtes un 58 sekundes, kas bija otrs ilgākais viesu rindās. Latvietis trāpīja vienīgo divpunktu metienu, vienu no septiņiem tālmetieniem un visus trīs «sodiņus».

Tāpat Strēlnieks izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja trīs piezīmes, izprovocēja divus pārkāpumus, kas viņam deva trīs efektivitātes rādītāja punktus.

Strēlnieks šosezon Eirolīgā izcēlies ar izcilu precizitāti soda metienos. Viņam izdevies trāpīt 28 no 29 metieniem.

Grieķijas klubā 13 punktus guva Jannis Papapetru, bet «Žalgiris» rindās pa 14 punktiem sameta Kevins Pangoss un Arturs Milaknis.

Vēl pirms pēdējās ceturtdaļas «Olympiakos» bija vadībā ar 53:48, bet mača pēdējās piecas minūtes krietni labāk aizvadīja «Žalgiris», turpinot uzvaru sēriju.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā Maskavas CSKA un «Olympiakos» ir pa 11 panākumiem, taču Krievijas klubs aizvadījis 14, bet «Olympiakos» 15 dueļus, ceturtdien noslēdzot savas pirmā apļa spēles.

Tikmēr desmit uzvaras izcīnījusi Atēnu «Panathinaikos Superfoods» un Kauņas «Žalgiris», bet tālāk ar deviņām uzvarām seko Stambulas «Fenerbahce Doguš» un Madrides «Real», bet astoņus panākumus iekrājušas Maskavas apgabala «Himki» un Telavivas «Maccabi FOX» vienības.

Aiz labāko astotnieka ar septiņām uzvarām ir Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas «Baskonia», kā arī Malagas «Unicaja», bet sešas uzvaras ir Bambergas «Brose» rēķinā.

Tikmēr piecas uzvaras izcīnījusi Belgradas «Crvena Zvezda mts» , kam ar četriem panākumiem seko Barselonas «Lassa», kuras pieteikumā ir Rodions Kurucs, Milānas «AX Armani Exchange Olimpia», kuru pārstāv Dairis Bertāns, kā arī «Valencia Basket», bet turnīra tabulu ar trim panākumiem noslēdz Stambulas «Anadolu Efes».

«Baskonia» piektdien 15.kārtas spēlē uzņems līderi Maskavas CSKA, bet Milānas klubs mājās spēlēs pret «Crvenza Zvezda mts».

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu