Timma un Bertāns «uguņo», taču Vitorijas un Milānas klubiem zaudējumi Eirolīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA/TVNET kolāža

Latvijas basketbolisti Jānis Timma un Dairis Bertāns piektdien realizēja vairākus trīspunktu metienus, taču viņu pārstāvētās komandas Vitorijas «Baskonia» no Spānijas un Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» no Itālijas piedzīvoja zaudējumus Eirolīgas mačos.

«Baskonia» savā laukumā cieta zaudējumu pret Krievijas klubu Maskavas CSKA ar rezultātu 81:90 (26:18, 22:33, 24:19, 9:20).

Mājinieku labā Timma guva 17 punktus. Latvijas basketbolists laukumā pavadīja 30 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā realizēja 5 no 11 tālmetieniem un savu vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat krāslavietis izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, nopelnīja četras piezīmes un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu. Viņš šajā mačā tika pie 15 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija dalīts otrs labākais rādītājs komandā.

Vitorijas komanda pirmajā ceturksnī ātri iekrāja 13 punktu pārsvaru (18:5), taču otrajā ceturtdaļā handikaps tika izsēts. Ceturto ceturksni laukuma saimnieki iesāka ar divu punktu pārsvaru (72:70), taču mača pēdējo nogriezni zaudēja ar 9:20 un atzina pretinieku pārākumu.

Tikmēr «Baskonia» latviešu spēlētāja Rinalda Mālmaņa nebija šī mača pieteikumā.

«Baskonia» rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija gruzīns Tornike Šengelija.

Uzvarētājiem ar 25 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās spānis Serhio Rodrigess, kamēr 20 punkti bija amerikāņa Vila Klaibērna kontā.

Savukārt «AX Armani Exchange Olimpia» savu skatītāju priekšā piekāpās ar rezultātu 88:91 (15:29, 25:16, 20:26, 28:30).

Bertāns guva 14 punktus. Viņš šajā spēlē laukumā pavadīja 20 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā iemeta 4 no 5 tālmetieniem, abus soda metienus, bet aizmeta garām savu vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica četras rezultatīvas piespēles, iekrāja piecas piezīmes un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus. Latviešu basketbolists šajā mačā tika pie 14 efektivitātes koeficienta punktiem.

Maču ar izrāvienu 13:4 iesāka viesi. Milānas komanda otrajā ceturksnī nonāca iedzinējos ar 17 punktiem, bet turpinājumā pakāpeniski atspēlējās līdz ceturtās ceturtdaļas sākumā komandas šķīra vairs tikai viens punkts - 71:70 Serbijas vienības labā. Tāpat viena punkta deficīts tika panākts divas minūtes pirms finālsvilpes (80:81), bet ilgā pakaļdzīšanās noslēdzās minūti vēlāk, kad serbs Vladimirs Micovs pēc Bertāna piespēles iemeta «trejaci» un panāca neizšķirtu 83:83.

Turpinājumā viesi atbildēja ar diviem punktiem, turpretī Milānas basketbolisti savā uzbrukumā kļūdījās, un, atturot Milko Bjelicu no lielāka pārsvara panākšanas, Bertāns tika pie savas piektās piezīmes un bija spiests pamest laukumu. Bjelica savus «sodiņus» iemeta, bet otrā laukuma galā Micovs atbildēja ar tālmetienu, un komandas šķīra tikai viens punkts - 87:86 Belgradas kluba labā. Tiesa, Milānas vienība otrreiz neatspēlējās un cieta zaudējumu.

Milānas komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Micovs, bet pa 14 punktiem guva Bertāns un francūzs Amats M'Bajē. Pretiniekiem 19 punktus iemeta amerikānis Džeimss Feldeine, bet 18 punkti bija Bjelicas kontā.

Tikmēr Spānijas komanda Barselonas «Lassa», kas turnīram pieteikusi arī Latvijas izlases basketbolistu Rodionu Kurucu, izbraukumā ar rezultātu 79:65 (25:15, 11:17, 21:25, 22:8) pārspēja Krievijas vienību Maskavas apgabala «Himki».

Uzvarētājiem produktīvāko sniegumu demonstrēja horvātu centra spēlētājs Ante Tomičs, kurš guva 12 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Mājiniekiem ar gūtajiem punktiem atzīmējās tikai pieci basketbolisti, no kuriem rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Aleksejs Šveds.

Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks ceturtdien guva 8 punktus, taču viņa pārstāvētā Grieķijas basketbola komanda Pirejas «Olympiakos» viesos ar rezultātu 68:74 zaudēja teicamu tempu uzņēmušajai Kauņas «Žalgiris» komandai, kas izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas.

Šo maču klātienē vēroja 15 480 skatītāji, kas ir jauns «Žalgiris» arēnās rekords.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā pēc pirmā apļa Maskavas CSKA kontā ir 12 uzvaras 15 spēlēs, bet tai ar 11 panākumiem seko Strēlnieka pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas «Olympiakos».

Tikmēr 10 uzvaras izcīnījusi Grieķijas vienība Atēnu «Panathinaikos Superfoods» un Kauņas «Žalgiris», bet tālāk ar 9 uzvarām seko Turcijas klubs Stambulas «Fenerbahce Doguš» un Madrides «Real» no Spānijas, bet 8 panākumus iekrājušas Maskavas apgabala «Himki» un Telavivas «Maccabi FOX» vienības.

Aiz labāko astotnieka ar 7 uzvarām ir Timmas pārstāvētā «Baskonia», kā arī Spānijas komanda Malagas «Unicaja», bet 6 uzvaras ir Vācijas kluba Bambergas «Brose» un Serbijas komandas Belgradas «Crvena Zvezda mts» rēķinā.

Tikmēr piecas uzvaras izcīnījusi «Lassa», bet pa četriem panākumiem ir Bertāna pārstāvētajai Milānas «AX Armani Exchange Olimpia», «Valencia Basket», un Stambulas «Anadolu Efes» vienībām.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu