No «Knicks» atlaistais Kuzminsks kļūs par Daira Bertāna komandas biedru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Žygimantas Gedvila/15min.lt

Novembrī no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» atbrīvotais lietuvietis Mindaugs Kuzminsks gatavojas pievienoties Itālijas vienībai Milānas «AX Armani Exchange Olimpia», vēsta laikraksts «La Gazzetta dello Sport».

Līdz ar to, ja sezonu Kuzminsks iesāka kā Kristapa Porziņģa komandas biedrs, turpmāk viņš spēlēs plecu pie pleca ar Dairi Bertānu.

Tiek vēstīts, ka Kuzminsks noslēgs līgumu līdz sezonas beigām, ar iespēju pagarināt to vēl uz vienu sezonu. Lietuvieti centusies piesaistīt arī Turcijas komanda Stambulas «Anadolu Efes».

Tieši «AX Armani Exchange Olimpia» un «Anadolu Efes» šobrīd ieņem pēdējās divas vietas ULEB Eirolīgas kopvērtējumā, turnīra pirmajā aplī svinot pa četriem panākumiem 15 mačos.

Tikmēr Itālijas čempionātā Milānas vienība ar deviņiem panākumiem 12 mačos šobrīd ir trešajā pozīcijā.

«Knicks» novembrī atlaida Kuzminsku, lai atbrīvotu vietu sastāvā francūzim Žoakimam Noā, kuram tobrīd beidzās diskvalifikācija.

Kuzminsks NBA debitēja iepriekšējā sezonā, kad «Knicks» rindās aizvadīja vidēji 15 minūtes mačā, gūstot vidēji sešus punktus. Savukārt šosezon viņš pēc kājas muskuļa traumas izārstēšanas nospēlēja vien divas minūtes.

Pašlaik 28 gadus vecais Kuzminsks pērn noslēdza divu gadu līgumu un šosezon viņam bija garantēts saņemt visus līgumā iekļautos trīs miljonus dolāru (2,5 miljonus eiro), kas «Knicks» jāizmaksā pat pēc atlaišanas. Pirms pērnās sezonas Kuzminsks kopš 2013.gada spēlēja Spānijas čempionātā, pārstāvot Malagas «Unicaja» vienību. Ar Lietuvas izlasi viņš 2013. un 2015.gadā ticis pie sudraba Eiropas čempionātā.

Pirms nedēļas Kuzminsku nosauca par šī gada populārāko sportistu Lietuvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu