Bertāns sasniedz jaunu NBA karjeras rezultativitātes rekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā iemeta 28 punktus, uzstādot jaunu karjeras rezultativitātes rekordu, un palīdzēja viņa pārstāvētajai Sanantonio «Spurs» komandai izbraukumā ar 107:100 (21:25, 25:31, 27:20, 34:25) uzvarēt Sakramento «Kings».

Pašlaik 25 gadus vecajam Bertānam šī bija NBA karjeras rezultatīvākā spēle. Iepriekšējo rekordu viņš bija uzstādījis pagājušā gada 7.janvārī, kad pret Šarlotes «Hornets» latvietis iemeta 21 punktu.

Tāpat Bertāns līdz šim savas NBA karjeras laikā viena mača laikā nebija iemetis sešus trīspunktniekus. Iepriekš viņš trīs reizes vienā mačā bija iemetis piecus trejačus.

Pirmdienas mačā Bertāns laukumā pavadīja 31 minūti, kuru laikā grozā raidīja piecus no sešiem divpunktu metieniem un sešus no deviņiem tālmetieniem, bet vienīgais viņa «sodiņš» lidoja grozam secen.

Tāpat Latvijas basketbolista rēķinā trīs rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni un viena piezīme. Kamēr viņš bija laukumā, «Spurs» iemeta par 12 punktiem vairāk nekā ielaida, kas komandā bija otrais labākais rādītājs aiz Petija Milsa.

Tiesa, Bertāns nekļuva par šā mača rezultatīvāko spēlētāju, jo viņa komandas biedrs Lemarkuss Oldridžs izcēlās ar 31 punktu un 12 atlēkušajām bumbām, kamēr vēl 14 punktus pievienoja Milss.

Savukārt «Kings» rindās 22 punktus iemeta Villijs Kollejs-Stains, bet pa 16 punktiem guva Bogdans Bogdanovičs un Garets Templs.

«Spurs» komanda joprojām turpina spēlēt bez vairākiem pamatsastāva spēlētājiem - šoreiz laukumā nedevās Kavai Lenards, Rūdijs Gejs, iepriekšējo maču teicami aizvadījušais veterāns Manu Džinobili un Denijs Grīns.

Brīdi, kad nespēlē vairāki «Spurs» vadošie spēlētāji, lieliski izmantoja tieši Bertāns. Šo maču labāk iesāka «Kings», kas ātri vien iekrāja dažu punktu pārsvaru, bet latvietis pirmo reizi laukumā nāca pirmās ceturtdaļas vidū, kad «Spurs» atradās iedzinējos ar 7:11. Latvijas basketbolists savlaicīgi tika pie gūtajiem punktiem, jo ceturkšņa izskaņā grozā raidīja tālu divpunktnieku un arī tālmetienu.

Tiesa, «Kings» tik un tā turējās vadībā, turklāt pirmā puslaika beigās mājinieku pārsvars stabili bija pārsniedzis desmit punktus. Brīdī, kad Sakramento vienība veica nelielu izrāvienu, laukumā atradās arī latvietis, kurš gan atzīstami aizvadīja pirmā puslaika beigas, jo dažu minūšu laikā guva septiņus punktus, tostarp iemetot tālmetienu sešas sekundes pirms lielā pārtraukuma un tobrīd panākot 46:56, ar kādu rezultātu arī noslēdzās spēles pirmā puse.

Pirmajā puslaikā Bertāns bija izcēlies jau ar 12 punktiem, būdams komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Otrā puslaika sākumā «Spurs» pakāpeniski samazināja «Kings» pārsvaru, turklāt aktīvs bija arī Bertāns, kurš laukumā atgriezās otrā puslaika piektajā minūtē. Lai arī pirmais viņa metiens lidoja grozam secen, Latvijas basketbolists pāris minūtes vēlāk bloķēja mājinieku centra Kolleha-Staina metienu un pēc tam pretuzbrukumā guva divus punktus. Pēc tam Bertāns guva vēl piecus punktus, bet divas minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām rezultatīvi piespēlēja Milsam, kurš ar precīzu trīspunktnieku jau izvirzīja vadībā «Spurs» - 73:72.

Noslēdzošā ceturkšņa sākumā Bertānam tika dota neliela atpūta, bet pa to laiku «Kings» komanda bija atguvusi vadību, taču situācija mainījās neilgi pēc latvieša atgriešanās laukumā. Vienā no uzbrukumiem viņš bloķēja Bogdanoviča metienu, bet pēc tam pats iemeta trejaci un piecas minūtes līdz pamatlaika beigām ar piespēli palīdzēja Braienam Forbsam panākt vairs tikai 90:91. Tiesa, pēc tam Sakramento vienības basketbolisti atkal ieguva drošāku pārsvaru, bet īstu uguņošanu Bertāns sarīkoja, kad divos «Spurs» uzbrukumos pēc kārtas izcēlās ar precīzu trīspunktnieku, kas nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām ļāva viesiem izvirzīties vadībā ar 97:95.

Pēc tam Bertāns punktus vairs neguva, bet «Spurs» spēja vadību nostiprināt un noslēgumā izcīnīt uzvaru.

Jauno gadu Bertāns iesācis sekmīgi, izmantodams sev dotās iespējas. Šā gada pirmajās piecās spēlēs viņš vidēji laukumā pavadītajās 26 minūtēs iemetis 10,8 punktus un izcīnījis 5,0 atlēkušās bumbas.

«Spurs» ar 28 uzvarām 42 spēlēs joprojām ieņem Rietumu konferences trešo vietu, kamēr «Kings» ar 13 panākumiem 39 mačos ir 12. pozīcijā.

Nākamo spēli Sanantonio vienība aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie Losandželosas «Lakers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu