Bertāns pēc NBA spožākās spēles saņem uzslavas no trenera Popoviča

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/LETA/TVNET

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pēc savas spožākās spēles Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā saņēmis uzslavas arī no Sanantonio «Spurs» galvenā trenera Grega Popoviča.

Bertāns pirmdien uzstādīja karjeras rezultativitātes rekordu un iemeta 28 punktus, palīdzot viņa pārstāvētajai «Spurs» komandai izbraukumā ar 107:100 (21:25, 25:31, 27:20, 34:25) uzvarēt Sakramento «Kings».

«Bertāns ir brīnišķīgs snaiperis, turklāt viņš saprot, kā ir jāspēlē,» portāls «The Express News» citē Popoviča teikto. «Viņš ir ļoti nesavtīgs basketbolists, kurš smagi strādā. Pie viena Dāvis padara brīvākas rokas mūsu pārējiem spēlētājiem.»

Tāpat uzslavas 25 gadus vecajam latvietim veltīja vairāki viņa komandas biedri, tostarp 40 gadus vecais argentīnietis Manu Džinobili.

«Bija lieliski skatīties latviešu sensācijas darbus laukumā,» pauda Džinobili, kurš pirmdienas mačā gan tika atpūtināts, cīņu vērojot no rezervistu soliņa.

Tikmēr «Spurs» zvaigzne Lemarkuss Oldridžs norādīja, ka šāds sniegums ir tieši tāds, kādu komanda no Bertāna gaida.

«Tas ir tieši tas, kas mums no viņa vajadzīgs. Dāvis ir varens basketbolists, kad viņa metiens ir ar pārliecību un kad viņš spēlē ar mērķtiecību. Savukārt, kad viņš ir neizlēmīgs un pārāk daudz domā, viņš vairs nav tik labs, cik var būt. Šodien Dāvis spēlēja ar pārliecību un realizēja savus metienus,» izteicās Oldridžs.

Savukārt vēl viens Bertāna komandas biedrs Denijs Grīns, ar ko latvietis savulaik kopā spēlējis arī Slovēnijas vienībā Ļubļanas «Union Olimpija», arī bija priecīgs par partnera paveikto.

«Latviešu snaiperis šajā spēlē bija labs. Viņš nav no tiem, kuram par savu metienu zūd pārliecība. Viņš nav nobijies mest pa grozu. Pat ja Dāvis kādu metienu aizmet stipri garām, viņu tas neuztrauc. Viņš kā otrgadnieks šajā līgā jau ir diezgan nobriedis,» uzsvēra Grīns.

Jauno gadu Bertāns iesācis sekmīgi, izmantodams sev dotās iespējas. Šā gada pirmajās piecās spēlēs viņš vidēji laukumā pavadītajās 26 minūtēs iemetis 10,8 punktus un izcīnījis 5,0 atlēkušās bumbas.

«Spurs» ar 28 uzvarām 42 spēlēs joprojām ieņem Rietumu konferences trešo vietu. Nākamo spēli Sanantonio vienība aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie Losandželosas «Lakers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu