Dairis Bertāns iemet 15 punktus mačā pret Eirolīgas līdervienību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns ceturtdien guva 15 punktus ULEB Eirolīgas 17.kārtas mačā, kamēr viņa pārstāvētā Itālijas komanda Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» cieta zaudējumu.

Milānas basketbolisti savu skatītāju priekšā ar rezultātu 81:107 (15:23, 21:27, 25:27, 20:30) zaudēja Eirolīgas līderei Maskavas CSKA. Itālijas klubam Eirolīgā šis bija ceturtais zaudējums pēc kārtas.

Maču Bertāns iesāka ar precīziem metieniem no perimetra, pirmajā ceturtdaļā realizējot abus «trejačus». Tiesa, viņš neglāba savu komandu no ātras nonākšanas iedzinējos, Milānas basketbolistiem pirmo ceturtdaļu zaudējot ar astoņiem punktiem (15:23), bet pirmo puslaiku - ar 14 punktiem (36:50).

Otro puslaiku mājinieki iesāka ar izrāvienu 10:2 un panāca 46:52, bet turpmākajā mača gaitā nespēja izrādīt nopietnu pretestību un cieta zaudējumu.

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja 27 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā realizēja 1 no 4 divpunktu metieniem, 4 no 7 tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica divas rezultatīvas piespēles, četras reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes, kas viņam deva deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

Milānas komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem un trim bloķētiem metieniem bija amerikānis Kalebs Tarčevskis.

Tikmēr maskaviešiem ar 24 punktiem izcēlās francūzis Nando de Kolo.

Savukārt Rodions Kurucs ceturtdien bija pieteikts Barselonas «Lassa» sastāvā, taču laukumā nedevās, viņa pārstāvētajam Spānijas klubam viesos ar rezultātu 75:84 (19:17, 15:19, 14:18, 27:30) zaudējot Grieķijas komandai Atēnu «Panathinaikos Superfoods».

Latvieša pārstāvētajā komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija francūzis Tomā Ertels, kamēr mājiniekiem ar 17 punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Niks Kalatess.

Traumas dēļ šajā mačā nevarēja spēlēt franču centrs Kevins Serafins, līdz ar to Kurucs tika pieteikumā.

Kurucs Spānijas čempionātā vairs neskaitās leģionārs, svētdien piedzīvojot debiju Eiropā spēcīgākajā nacionālajā čempionātā.

Uzvaru ceturtdien izcīnīja iepriekšējās sezonas čempione Stambulas «Fenerbajce Doguš», kas viesos ar rezultātu 80:67 (18:7, 15:20, 18:23, 29:17) uzvarēja Spānijas čempioni «Valencia Basket».

Turcijas komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija serbs Marko Guduričs, kamēr pretiniekiem 11 punktus guva Alverto Avalde.

Vēl ceturtdien Izraēlas klubs Telavivas «Maccabi FOX» savā laukumā ar rezultātu 90:88 (20:25, 19:16, 26:23, 25:24) uzvarēja Vācijas čempioni Bambergas «Brose».

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija amerikānis Maikls Rolls, kamēr viesiem tikpat iemeta viņa tautietis Rikijs Hikmens.

Piektdien Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas «Baskonia» savā laukumā uzņems Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Grieķijas klubu Pirejas «Olympiakos».

Vēl Lietuvas grands Kauņas «Žalgiris» savā laukumā tiksies ar Spānijas komandu Malagas «Unicaja», kamēr cita spāņu vienība Madrides «Real» viesosies pie Maskavas apgabala «Himki» komandas, bet Turcijas klubs Stambulas «Anadolu Efes» savā laukumā uzņems Belgradas «Crvena Zvezda mts» basketbolistus no Serbijas.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 13 uzvarām 17 cīņas ir Maskavas CSKA, kam ar 12 panākumiem 16 mačos seko Pirejas «Olympiakos». Tāpat 12 uzvaras izcīnījusi Atēnu «Panathinaikos Superfoods», kas aizvadījusi 17 dueļus.

Aiz labāko trijnieka ar 11 panākumiem 17 spēlēs seko Stambulas «Fenerbahce Doguš», bet tālāk ar desmit uzvarām 16 cīņās ir Madrides «Real», un Kauņas «Žalgiris». Tikmēr deviņas uzvaras izcīnījušas Maskavas apgabala «Himki» un Telavivas «Maccabi FOX», kas aizvadījušas 16 un 17 mačus.

Aiz labāko astotnieka ar septiņām uzvarām 16 spēlēs ir Vitorijas «Baskonia», Malagas «Unicaja» un Belgradas «Crvena Zvezda mts».

Pa sešiem panākumiem 17 dueļos izcīnījušas Barselonas «Lassa» un Bambergas «Brose», bet par uzvaras tiesu atpaliek «Valencia Basket», kamēr pa četriem panākumiem guvušas Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» un Stambulas «Anadolu Efes» vienības.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu