Timmas pārstāvētā «Baskonia» smagi sagrauj Strēlnieku un «Olympiakos»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Lieliski aizvadīta trešā ceturtdaļa ļāva latviešu basketbolista Jāņa Timmas pārstāvētajai Spānijas komandai Vitorijas «Baskonia» piektdien ULEB Eirolīgas mačā savā laukumā ar 86:54 (16:21, 20:9, 36:14, 14:10) sagraut Pirejas «Olympiakos» no Grieķijas, kur spēlē Jānis Strēlnieks.

Abiem Latvijas basketbolistiem šajā mačā gan pieticīgs sniegums. Timma laukumā pavadītajās 22 minūtēs un 46 sekundēs pie punktiem netika, garām aizmetot vienīgo divpunktnieku un abus trejačus. Viņš šajā spēlē izcēlās ar divām atlēkušajām bumbām, vienu kļūdu, vienu piezīmi, vienu izprovocētu noteikumu pārkāpumu un -2 efektivitātes punktiem, kas bija sliktākais rādītājs komandā.

Tikmēr Strēlnieks nospēlēja 12 minūtes un 29 sekundes, tikdams pie viena punkta. Latvietis aizmeta garām abus divpunktu raidījumus un vienīgo trīspunktnieku, bet grozā raidīja vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņa kontā viena piezīme, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un -3 efektivitātes punkti, kas bija dalīts sliktākais rādītājs vienībā.

Zīmīgi, ka viens no šī mača tiesnešiem bija Latvijas soģis Oļegs Latiševs.

Jau no paša spēles sākuma iniciatīva gan bija «Olympiakos» rokās. Grieķijas komanda maču sāka ar 8:0 izrāvienu, turklāt ilgāku laiku turējās diezgan drošā atstatumā. Pirmā puslaika otrajā pusē cīņas gaita gan bija līdzsvarojusies, turklāt pašās beigās «Baskonia» arī izvirzījās vadībā, lielajā pārtraukumā dodoties jau ar sešu punktu pārsvaru (36:30).

Pirejas vienībai, kas raksturīga ar labu spēli aizsardzībā, trešā ceturtdaļa bija katastrofāla, jo tās laikā viesi pamanījās ielaist 36 punktus jeb tikpat, cik visā pirmajā puslaikā, nonākot pamatīgos iedzinējos (40:72).

Noslēdzošajās desmit minūtēs «Baskonia» savu pārsvaru droši nosargāja un tika pie uzvaras.

«Baskonia» sastāvā 19 punktus iemeta Johanness Foigtmans, kamēr «Olympiakos» rindās 13 punkti Georgam Printezim.

Vēl vienā piektdienas ULEB Eirolīgas mačā Lietuvas čempione Kauņas «Žalgiris» savā laukumā ar 79:77 (17:19, 15:21, 20:15, 27:22) uzvarēja Malagas «Unicaja» no Spānijas, lai arī lielāko daļu spēles atradās iedzinējos. Iniciatīvu Kauņas klubs pārņēma noslēdzošajā ceturksnī, nosargājot nelielu pārsvaru un izcīnot panākumu.

«Žalgiris» labā 16 punktus šajā spēlē iemeta Kevins Pangoss, kamēr 14 punktus pievienoja Pauļus Jankūns. Savukārt «Unicaja» sastāvā ar 14 punktiem atzīmējās polis Adams Vačinskis.

Tikmēr sesto uzvaru pēc kārtas ULEB Eirolīgas turnīrā izcīnījusi Spānijas komanda Madrides «Real», kas izbraukumā droši ar 95:78 (26:17, 25:14, 16:18, 28:29) uzvarēja Maskavas apgabala «Himki».

Uzvarētājiem 16 punktus iemeta Rūdijs Fernandess, kamēr «Himki» vienību no zaudējuma neglāba Alekseja Šveda 23 punkti.

Citā piektdienas mačā pie piektās uzvaras sezonā tikusi Turcijas komanda Stambulas «Anadolu Efes». Šī vienība savu skatītāju priekšā ar 104:95 (22:21, 28:25, 27:25, 27:24) apspēlēja Serbijas klubu Belgradas «Crvena zvezda mts».

Mājinieku rindās teicamu sniegumu demonstrēja Zorans Dragičs, kuram 24 punkti, turklāt realizēti pilnīgi visi metieni - četri divpunktnieki, trīs trejači un septiņi soda metieni.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 13 uzvarām 17 cīņās ir Maskavas CSKA, kam ar 12 panākumiem seko Pirejas «Olympiakos» un Atēnu «Panathinaikos Superfoods».

Aiz labāko trijnieka ar 11 panākumiem seko Stambulas «Fenerbahce Doguš», Madrides «Real» un Kauņas «Žalgiris». Tikmēr deviņas uzvaras izcīnījušas Maskavas apgabala «Himki» un Telavivas «Maccabi FOX» komandas.

Aiz labāko astotnieka ar astoņām uzvarām ir Vitorijas «Baskonia», bet septiņi panākumi ir Malagas «Unicaja» un Belgradas «Crvena Zvezda mts» kontā.

Pa sešiem panākumiem izcīnījušas Barselonas «Lassa» un Bambergas «Brose», bet par uzvaras tiesu atpaliek «Valencia Basket» un «Anadolu Efes», kamēr tabulu ar četriem panākumiem noslēdz Milānas «AX Armani Exchange Olimpia».

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu