«Knicks» noslēdz līgumu ar saspēles vadītāju Burku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Ņujorkas «Knicks» svētdien noslēdza līgumu ar saspēles vadītāju Treju Burku, kurš šosezon sevi lieliski bija apliecinājis NBA Attīstības līgā.

Kā vēsta ESPN apskatnieks Aiens Beglijs, tad vienošanās panākta līdz šīs sezonas beigām.

Jau iepriekš tika ziņots, ka «Knicks» vēlas piesaistīt Burku, kurš pirms šīs sezonas piedalījās komandas treniņos, tomēr pie līguma netika nokļūstot fārmklubā Vestčesteras «Knicks».

Tur Burks šosezon 26 spēlēs caurmērā atzīmējies ar 26,6 punktiem un 5,4 rezultatīvām piespēlēm.

«Knicks» sestdien no sastāva atbrīvoja maz spēlējušo saspēles vadītāju Remonu Sešensu, līdz ar to atbrīvojot vietu Burkam, kuru 2013.gada NBA drafta pirmajā kārtā ar devīto numuru izraudzījās Minesotas «Timberwolves», taču pēc tam uzreiz aizmainīja uz Jūtas «Jazz» vienību, kuras rindās viņš arī aizvadīja sekmīgu NBA debijas sezonu.

Burks tika iekļauts 2013./2014.gada sezonas debitantu simboliskajā izlasē, kā arī cīņā par gada labākā jaunpienācēja balvu saņēma trešo lielāko balsu skaitu, zaudējot tikai Maiklam Kārteram-Viljamsam un Viktoram Oladipo.

«Jazz» rindās Burks nospēlēja trīs sezonas, bet pērn pārcēlās uz Vašingtons «Wizards» vienību, kurā iepriekšējā sezonā 57 spēlēs vidēji guva piecus punktus mačā, izdarot arī 1,8 rezultatīvs piespēles, laukumā pavadot 12,3 minūtes spēlē.

NBA karjeras laikā Burks 267 spēlēs ir izcēlies ar 10,6 punktiem mačā un 3,6 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr pašlaik 31 gadu vecais Sešenss «Knicks» komandai kā brīvais aģents pievienojās pirms šīs sezonas, bet šosezon aizvadītajās 13 spēlēs viņš vidēji izcēlās ar 3,7 punktiem un 2,1 rezultatīvu piespēli.

«Knicks» ar 19 uzvarām 42 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu