Porziņģis: Mierīga jūra nekad nav izaudzinājusi prasmīgu jūrnieku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Lai arī latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ir sarūgtināts par Ņujorkas «Knicks» komandas zaudējumu svētdienas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā pret Ņūorleānas «Pelicans», mierīga jūra nekad nav izaudzinājusi prasmīgu jūrnieku, pēc cīņas pauda basketbolists.

Porziņģis svētdien iemeta 25 punktus, bet «Knicks» savā laukumā ar rezultātu 118:123 (29:13, 28:35, 39:34, 13:27, 9:14) pagarinājumā piekāpās «Pelicans» basketbolistiem.

«Mums ir bijis ļoti daudz šai līdzīgu spēļu. Šādi zaudējumi ir sāpīgi. Viss ir vienkārši - mums spēles beigās savs darbs ir jāpaveic labāk. Pēc šodienas spēles man galvā pazibēja viens citāts: mierīga jūra nekad nav izaudzinājusi prasmīgu jūrnieku,» pēc mača norādīja Porziņģis.

«Mums ir jāturpina domāt pozitīvi. Tas viss ir process - nekas nenotiks vienas dienas laikā. Būs brīdis, kad tiksim no šīs bedres ārā :un viss šķitīs lieliski.»

«Pelicans» rindās lielisku sniegumu pret «Knicks» demonstrēja Entonijs Deiviss, kura kontā 48 punkti un 17 atlēkušās bumbas.

«Varbūt aizsardzībā pret Deivisu pārāk ātri mainījāmies, un viņš izmantoja brīžus, kad viņu sedza augumā mazāks pretspēlētājs. Iespējams, tas bija iemesls, kāpēc pret viņu nenospēlējām tik labi. Tomēr pret tādiem basketbolistiem kā Deiviss neko daudz nevari padarīt. Viņš lieliski spēlēja, bet tas nebija galvenais iemesls, kāpēc zaudējām. Bija daudz citu lietu, ko varējām paveikt labāk,» uzskata Porziņģis.

«Dažreiz esam vienoti, bet dažbrīd savukārt katrs ir par sevi. Tāpēc mums jāaug kā komandai, lai kļūtu par kaut ko līdzīgu Sanantonio «Spurs»,» smaidot sacīja Porziņģis.

Tagad «Knicks» gaida septiņu izbraukuma spēļu sērija, turklāt viesos Ņujorkas vienībai šosezon klājies ļoti vāji - tikai četras uzvaras 19 mačos. Porziņģis gan norādīja, ka komandai šī sērija ir lieliska iespēja gūt uzvaras viesos un «atgriezties uz ceļa».

Porziņģis šosezon 36 mačos vidēji iemetis 23,6 punktus, izcīnījis 6,8 atlēkušās bumbas un bloķējis 2,3 pretinieku metienus, kas ir labākais rādītājs visā līgā.

Ar 19 uzvarām 43 spēlēs Ņujorkas vienība pagaidām vēl saglabā desmito vietu Austrumu konferencē. Nākamajā mačā «Knicks» jau pirmdien turpat Ņujorkā viesosies pie Bruklinas «Nets», turklāt arī šī būs agrā spēle un sāksies jau plkst.22 pēc Latvijas laika.

Zīmīgi, ka plkst.22 pirmdien sāksies arī Dāvja Bertāna pārstāvētās Sanantonio «Spurs» komandas cīņa viesos ar līgas pastarīti Atlantas «Hawks».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu