Porziņģa līdzinieks Markanens labo NBA trīspunktu metienu rekordu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Somijas uzlecošā zvaigzne Lauri Markanens, kurš bieži tiek salīdzināts ar Kristapu Porziņģi, pirmdien laboja vienu no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) trīspunktu metienu rekordiem.

Čikāgas «Bulls» pirmdien savā laukumā ar rezultātu 119:111 (32:25, 23:23, 29:24, 35:39) pārspēja Maiami «Heat» komandu, kurai līdz ar to pārtrūka 7 uzvaru sērija.

Uzvarētāju rindās 20 gadus vecais Markanens laukumā pavadīja 30 minūtes, kuru laikā guva 17 punktus un izcīnīja 9 atlēkušās bumbas, kā arī realizēja 3 no 6 tālmetieniem, labojot NBA rekordu.

Markanens kļuvis par spēlētāju, kurš visātrāk NBA vēsturē trāpījis 100 trīspunktu metienus. Līgas debitants to paveicis 41 spēlē. Līdz šim rekords piederēja Portlendas «Trail Blazers» zvaigznei Demjenam Lilardam, kuram tas izdevās 44 mačos.

Somijas talantīgais basketbolists šajā statistikas rādītājā apsteidzis vairākus izcilus snaiperus - Stefanu Kariju, Reju Alenu, Dirku Novicki, Redžiju Milleru un arī pašu Maiklu Džordanu, kuram trīspunktu metiens gan nebija viņa spēcīgākais trumpis.

«Bulls» ar 17 uzvarām un 27 zaudējumiem patlaban ierindojas 12. vietā Austrumu konferences kopvērtējumā, kur «Heat» ir ceturtā ar 26 panākumiem un 17 neveiksmēm.

Markanens savā NBA debijas sezonā 41 spēlē vidēji guvis 15,5 punktus un izcīnījis 7,6 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu