Popovičs: Bertāns sācis saprast, kā pareizāk spēlēt aizsardzībā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edward A. Ornelas /San Antonio Express-News

Pēc vairākām spožām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēm uzbrukumā Dāvis Bertāns cer uzlabot arī savu sniegumu aizsardzībā, turklāt Sanantonio «Spurs» komandas galvenais treneris Gregs Popovičs saskatījis progresu Latvijas basketbolista darbībās, vēsta portāls «expressnews.com».

Bertāns sešās no astoņām janvāra spēlēm sametis vismaz 10 punktus un vienā pat izcēlās ar 28 punktiem.

Tomēr svētdien, kad «Spurs» viesos ar 99:102 zaudēja vienai no līgas vājākajām komandām Atlantas «Hawks», pamatlaika pēdējā minūtē tieši pret latvieti divus svarīgus grozus guva vācietis Deniss Šrēders.

«Tā vienmēr bijusi viņa vājākā vieta,» atzinis «Spurs» galvenais treneris Gregs Popovičs. «Tomēr viņš sāk saprast, kā kustināt kājas, kā nepārkāpt noteikumus un kā rīkoties, lai laicīgi tiktu pareizajā pozīcijā.»

Uzbrukumā Bertāns kopš Jaunā gada vidēji iemetis 12,6 punktus, trāpot 23 no 47 izmestajiem tālmetieniem.

«Es cenšos vairāk domāt par aizsardzību,» Bertāns nenoliedz, ka šis spēles elements viņam sagādā problēmas. «Sezonas laikā nevari kļūt fiziski daudz spēcīgāks vai arī ātrāks. Jācenšas spēlēt individuāli pret katra spēlētāja stiprajām un vājajām īpašībām.»

Nākamajā mačā «Spurs» trešdien Ņujorkā viesosies pie Bruklinas «Nets» komandas. Kopvērtējumā vienība ar 29 panākumiem 45 cīņās šobrīd ieņem trešo vietu Rietumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu