Bertānam četri punkti «Spurs» komandas zaudējumā Toronto

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien iemeta četrus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kurā viņa pārstāvētā Sanantonio «Spurs» komanda izbraukumā ar 83:86 (18:17, 19:27, 23:19, 23:23) piekāpās Toronto «Raptors».

«Spurs» pretinieki ir vieni no veiksmīgākajiem savā laukumā un šosezon «Raptors» komanda Toronto zaudējusi vien trīs reizes.

Bertāns piektdien laukumā pavadīja 19 minūtes, kuru laikā iemeta abus izpildītos divpunktu raidījumus, bet visi trīs viņa tālmetieni lidoja grozam secen. Latvieša kontā bija arī divas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas piespēles un divas piezīmes.

Šis Bertānam bija otrs mazākais spēles laiks savas NBA karjeras spožākajā mēnesī. Brīžiem latvietis mačā izcēlās ar spilgtiem momentiem, tomēr nespēja mainīt cīņas gaitu.

«Spurs» sastāvā ar 17 punktus un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Lemarkuss Oldridžs, bet 15 punktus pievienoja pieredzējušais spānis Pau Gasols, kamēr 13 punktus sameta Petijs Milss.

Savukārt «Raptors» rindās 24 punktus iemeta Kails Laurijs, ar 21 punktu atzīmējās Demārs Derouzens, bet lietuvietis Jons Valančūns savāca 15 punktus un 11 bumbas zem groziem.

Pirmos uzbrukumus komandas realizēja un jau otrās minūtes sākumā «Raptors» bija vadībā ar 6:5, bet viss turpmākais mačs ritēja mazrezultatīvā cīņā. Pirmās ceturtdaļas vidū «Spurs» veica pirmo izrāvienu mačā un īsi pēc Bertāna pirmās došanās laukumā panāca 16:8, tomēr turpinājumā gandrīz piecas minūtes palika bez punktiem un vien ar pēdējo ceturtdaļas uzbrukumu atguva vadību ar 18:17.

Otrajā ceturtdaļā Bertāns nospēlēja pirmās trīs minūtes, bet pēc tam salīdzinoši ātri atgriezās laukumā, pavadot tur vēl vairākas minūtes. Pirmos punktus mačā viņš guva šīs ceturtdaļas vidū, kad uzbrukuma laika pēdējās sekundēs saņēma bumbu, turklāt tā lidoja kājās un vajadzēja laiku, lai spēles instrumentu savaldītu, tomēr tas izdevās un grozā lidoja tāls pustālais raidījums, panākot 33:31.

Bertāns tika nomainīts trīs ar pusi minūtes pirms puslaika beigām un bez viņa laukumā «Spurs» atlikušajā laikā iemeta tikai vienu punktu, pēc 24 minūtēm esot iedzinējos ar 37:44.

Trešajā ceturtdaļā Bertāns laukumā neizgāja, bet tās ievadā «Spurs» ielaida pirmos sešus punktus, nokļūstot iedzinējos pat ar 13 punktiem. Vēlāk rezultāts vēl bija 48:59, bet pēc tam jau «Raptors» pēdējās piecās ceturtdaļas minūtēs guva vien četras minūtes, rezultātam kļūstot 60:63.

Ceturtā nogriežņa ievadā latvietis atgriezās laukumā. Bertāns iemeta divus punktus ātrajā uzbrukumā (64:67), tomēr brīdi vēlāk viņam neizdevās pārtvert bumbu un uzreiz pretinieki atbildēja ar precīzu tālmetienu. Pēc latvieša piespēles Brins Forbss trāpīja trejaci un vēl samazināja deficītu līdz 69:70, bet vadību ceturtajā ceturtdaļā «Spurs» tā arī nespēja iegūt, ciešot neveiksmi. Pēdējās sekundēs pēc vairākām «Raptors» kļūdām «Spurs» spēja ievērojami pietuvoties, turklāt Derouzens aizmeta garām divus soda metienus un «Spurs» palika 4,5 sekundes pēdējam uzbrukumam, bet tajā neizdevās izpildīt metienu.

«Spurs» ar 30 uzvarām 47 spēlēs saglabā trešo vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, kamēr «Raptors» ar 31 panākumu 44 cīņās ir Austrumu konferences otrajā pozīcijā.

Nākamo spēli «Spurs» aizvadīs svētdien, kad uzņems Indiānas «Pacers». Vienība savā laukumā aizvadīs septiņus no nākamajiem astoņiem mačiem, bet pēc tam sāksies, tā dēvētais, rodeo izbraukums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu