Timmam rezultatīvs sniegums Spānijas čempionāta mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma svētdien guva 15 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) pirmā apļa pēdējā mačā, kaldinādams Vitorijas «Baskonia» komandas uzvaru.

Tikmēr pie salīdzinoši liela spēles laika savā otrajā mačā Spānijas čempionātā tika Rodions Kurucs, kurš guva sešus punktus Barselonas «Lassa» zaudējumā.

Rolands Šmits svētdien guva 10 punktus, Anžejs Pasečņiks iemeta 8 punktus, bet Jānis Blūms guva 3 punktus, viņu pārstāvētajām komandām ciešot zaudējumus. Savukārt Mārtiņš Laksa atzīmējās ar 2 punktiem savas komandas uzvarā.

Noslēdzoties pirmajam aplim, kļuvušas zināmas tās astoņas komandas, kuras kvalificējušās Karaļa kausa izcīņai, kas norisināsies februārī. No latviešu pārstāvētajām komandām kausa izcīņā iekļuvusi «Lassa», Šmita pārstāvētā Fuenlavradas «Montakit», «Baskonia», bet ar turnīra saimnieces rīkotājas tiesībām tajā piedalīsies Grankanārijas «Herbalife», kur spēlē Pasečņiks.

«Baskonia» savā laukumā ar rezultātu 94:70 (21:12, 25:10, 25:24, 23:24) pārspēja Seviljas «Real Betis Energia Plus» komandu.

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā realizēja visus trīs divpunktu metienus un 3 no 9 tālmetieniem.

Tāpat krāslavietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu. Latviešu basketbolists par savu sniegumu tika pie 16 efektivitātes koeficienta punktiem.

Sezonas pirmajā pusē «Baskonia» komandā spēlēja Rinalds Mālmanis, bet pēdējā laikā viņš nav atrodams Vitorijas vienības pieteikumā.

Tikmēr Rodions Kurucs savā otrajā ACB mačā karjerā guva sešus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Barselonas «Lassa» viesos ar rezultātu 92:102 (14:33, 25:12, 18:34, 35:23) zaudēja Andoras «MoraBanc» komandai.

Kurucs savu punktu bagāžu nevarēja papildināt, jo septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad «Lassa» bija iedzinējos ar 64:85, viņš tika pie piektās piezīmes un pameta laukumu.

Kurucs šajā spēlē laukumā pavadīja 14 minūtes un 32 sekundes, realizējot divus no trim tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra trīs piespēles, pieļāva vienu kļūdu un tika pie piecām piezīmēm. Viņš šajā mačā tika pie trim efektivitātes koeficienta punktiem.

Kurucs pirms divām nedēļām debitēja ACB līgā, laukumā pavadītajā 21 sekundē atzīmējoties ar «slam-dunk». Kopš pērnā gada beigām Kurucs Spānijas čempionātā vairs neskaitās leģionārs, kas palielinājis viņa iespējas doties laukumā ACB mačos.

Tikmēr Rolands Šmits svētdien iemeta desmit punktus, viņa pārstāvētajai komandai Fuenlavradas «Montakit» viesos ar rezultātu 72:88 (16:27, 27:22, 12:23, 17:16) zaudējot iepriekšējās sezonas čempionei «Valencia Basket».

Šmits šajā spēlē laukumā pavadīja 24 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no sešiem divpunktu metieniem, bet aizmeta garām četrus tālmetienus.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu piespēli, bloķēja vienu metienu, četras reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi. Valmierietis šajā mačā tika pie sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Anžejs Pasečņiks guva astoņus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Grankanārijas «Herbalife» viesos atzina ULEB Eirolīgas komandas Malagas «Unicaja» pārākumu, ciešot zaudējumu ar rezultātu 87:94 (20:22, 22:25, 24:27, 21:20).

Pasečņiks šajā spēlē laukumā pavadīja 17 minūtes un 45 sekundes, realizējot četrus no pieciem divpunktu metieniem, bet aizmetot garām grozam pa vienam tālmetienam un diviem soda metieniem.

Viņam arī bija sešas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, trīs piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums. Latviešu basketbolists šajā mačā tika pie 11 efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms svētdien atzīmējās ar trim punktiem, taču viņa pārstāvētā Saragosas «Tecnyconta» savā laukumā ar rezultātu 73:79 (12:28, 28:18, 17;13, 16:20) piekāpās Burgosas «San Pablo» vienībai.

Blūms šajā spēlē laukumā bija 11 minūtes un 57 sekundes, taču izcēlās ar zemu metienu precizitāti, grozā raidot vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet aizmetot garām sešus «trejačus».

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienu reizi pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi. Viņa efektivitātes koeficients bija -4.

Savukārt Mārtiņš Laksa guva divus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Kompostelas «Rio Natura Monbus Obradoiro» viesos ar rezultātu 84:74 (10:21, 24:20, 22:8, 28:25) pārspēja Bilbao «Retabet» basketbolistus.

Laksa laukumā bija sešas minūtes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu un tika pie vienas piezīmes, efektivitātes koeficientā nopelnot negatīvu rādītāju -1.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar 16 uzvarām 17 cīņās atrodas Madrides «Real», 12 panākumus guvusi «Valencia Basket», bet 11 uzvaras ir «Lassa» un «Montakit» rēķinā.

Tikmēr sesto vietu ieņem «Baskonia», kas izcīnījusi desmit uzvaras, devītā ar deviņiem panākumiem ir «Herbalife», «Rio Natura Monbus Obradoiro» ar astoņām uzvarām ir 11.vietā, bet «Tecnyconta» ar piecām uzvarām atrodama 16.pozīcijā starp 18 vienībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu