Porziņģis: Nespējām pielāgoties «Lakers» ātrajam spēles tempam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Ņujorkas «Knicks» basketbolisti nespēja pielāgoties Losandželosas «Lakers» vienības ātrajam spēles tempam, darbojoties pārāk brīvi un ļaujot pretiniekiem saimniekot sava groza tuvumā, pēc svētdien piedzīvotās neveiksmes Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) cīņā atzina Ņujorkas kluba latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis.

«Knicks», turpinot septiņu izbraukuma spēļu sēriju, cieta neveiksmi ar rezultātu 107:127 (29:30, 34:27, 26:30, 18:30).

Kaut spēles ievadā vismaz «Knicks» sākumsastāvs izskatījās daudz pārliecinošāk, no trešās ceturtdaļas vidus laukumā pilnībā dominēja «Lakers», kuras sastāvā ļoti labi spēlēja rezervisti un traumas dēļ nevarēja palīdzēt pagājušā gada drafta otrais numurs Lonzo Bols. Trešajā ceturtdaļā «Knicks» vēl bija priekšā ar 84:78, bet spēles beigās parādīja pilnīgi bezzobainu sniegumu.

«Jāpiekrīt, ka nepaveicām savu darbu, jo nespējām samazināt spēles tempu, bet paši iekritām viņu spēlē, darbojoties pārāk brīvi,» Porziņģa teikto pēc mača citē laikraksts «The New York Post». «Pretinieki ir ļoti labi ātrā basketbolā, bet mēs spēlējām pārāk brīvi.»

Porziņģis šajā mačā guva 17 punktus, realizējot piecus no 11 divpunktu metieniem, abus tālmetienus un vienu no trijiem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un tika pie piecām piezīmēm. «Knicks» ar Porziņģi laukumā ielaida par 13 punktiem vairāk nekā iemeta.

Latvietis ceturtajā ceturtdaļā nopelnīja tehnisko piezīmi par neapmierinātības izrādīšanu par tiesnešu lēmumu. Pēc mača Porziņģis gan atzina, ka nenožēlo savu rīcību.

«Tā bija situācija, kurā man vajadzēja reaģēt, tāpēc neko nenožēloju. Uzskatu, ka mēs tīri atņēmām pretiniekiem bumbu, taču tiesnesis bija aiz muguras un to neredzēja. Dažreiz šāda reakcija var nospēlēt pozitīvu lomu, dažreiz ne,» skaidroja Porziņģis, kuram šī bija ceturtā tehniskā piezīme sezonā.

Tikmēr pagalam sašutis pēc spēles bija «Knicks» basketbolists Tims Hārdevejs juniors, kurš šajā mačā arī guva 17 punktus, bet laukumu atstāja pagalam dusmīgs.

«Tas ir ļoti sarūgtinoši, jo jau no spēles sākuma «Lakers» bija lielāka vēlme uzvarēt nekā mums. To nedrīkstēja pieļaut. Mēs nespēlējām tādā pašā tempā kā pretinieki. «Lakers» ir ātrākais uzbrukums visā līgā, mums vajadzēja būt gataviem, tomēr šodien nebijām spējīgi viņus apstādināt,» sūkstījās Hārdevejs.

Savukārt «Knicks» galvenais treneris Džefs Hornačeks norādīja uz komandas slikto sniegumu aizsardzībā.

«Domāju, ka spēlētāju parādītā enerģija bija laba, taču slikti spēlējām aizsardzībā, jo nespējām apturēt pretiniekus, jo īpaši viņu līderus Džordanu Klārksonu un Džūliusu Rendlu. Pret viņiem mainījām vairākus sedzējus, taču neviens nespēja viņus apturēt,» atzina Hornačeks.

Klārksons šajā mačā izcēlās ar 29 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm, bet Rendls sameta 27 punktus.

Līdz šim šosezon «Knicks» komanda divreiz vismaz 120 punktus bija ielaidusi mačos, kad tika spēlēti pagarinājumi, bet duelī, kas noslēdzās 48 minūtēs, ielaisto punktu antirekords bija 121. Līdz Ziemassvētkiem «Knicks» komanda vien četras reizes bija ielaidusi vismaz 115 punktus, bet pēdējā mēneša laikā tas ir noticis sešas reizes.

«Knicks» ar 21 uzvaru 47 cīņās saglabā desmito vietu Austrumu konferencē, bet «Lakers» ar 17 panākumiem ir 11. pozīcijā Rietumos.

«Knicks» nākamo spēli aizvadīs otrdien viesos ar līgas čempioni Goldensteitas «Warriors», kam sekos izbraukuma dueļi arī Denverā un Fīniksā.

Decembra vidusdaļā «Knicks» komanda guva piecas uzvaras sešos dueļos, bet kopš 22. decembra vienība uzvarējusi tikai četras reizes. Šīs sezonas scenārijs ir identisks pērnajai, kad arī «Knicks» līdz decembra otrajai pusei uzvaru bija nedaudz vairāk par zaudējumiem, tomēr no 25. decembrī aizvadītās tradicionālās Ziemassvētku spēles tai sākās sešu zaudējumu sērija un turpinājumā vienība līdz sezonas beigām vairs neizcīnīja pat divus panākumus pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu