Bertāns izrauj Milānas komandai uzvaru Eirolīgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LaPresse/Scanpix

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns ceturtdien realizēja metienu 5,6 sekundes pirms pamatlaika beigām, sarūpēdams Itālijas komandai Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» uzvaru ULEB Eirolīgas 21.kārtas spēlē.

Milānas komanda viesos ar rezultātu 83:81 (15:25, 27:23, 22:14, 19:19) pārspēja Rodiona Kuruca pārstāvētā Barselonas «Lassa» vienību.

«AX Armani Exchange Olimpia» mača gaitā atspēlēja 12 punktu deficītu un spēles izšķirošais nogrieznis ritēja punkts punktā līdz pat pamatlaika pēdējām sekundēm. Sākoties Milānas komandas pēdējam uzbrukumam, rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 81:81, bet Bertāns atbrīvojās no sedzēja un 5,6 sekundes pirms pamatlaika beigām iemeta pustālo, izraudams viesiem uzvaru.

Latviešu basketbolists šajā mačā laukumā bija 10 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā iemeta piecus punktus, realizējot savu vienīgo divpunktu metienu un vienu no trim tālmetieniem.

Tāpat viņš šajā mačā izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un tika pie četriem efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Kuruca nebija mača pieteikumā.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija amerikānis Endrū Gaudloks, kamēr mājiniekiem 14 punktus guva horvāts Ante Tomičs.

Zīmīgi, ka iepriekšējā kārtā pamatlaika beigās savai komandai uzvaru izrāva Jānis Timma, kurš 2,2 sekundes pirms finālsvilpes kaldināja Vitorijas «Baskonia» panākumu ar rezultātu 85:83.

Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» ar septiņām uzvarām 21 spēlē ieņem priekšpēdējo vietu starp 16 komandām.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu