Timmas un Mālmaņa pārstāvētā komanda izcīna pārliecinošu uzvaru Eirolīgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas basketbolistu Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas «Baskonia» piektdien ULEB Eirolīgas 21.kārtas spēlē savās mājās pārliecinoši ar rezultātu 103:84 (27:17, 26:23, 22:19, 28:25) pārspēja Serbijas klubu Belgradas «Crvena Zvezda mts» vienību, gūstot svarīgu panākumu cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Latvijas basketbolisti šajā mačā laukumā devās sākumsastāvā, taču ar rezultativitāti nespīdēja, Timmam gūstot četrus punktus, kamēr Mālmanis, kurš pēc traumas sadziedēšanas atgriezās ULEB Eirolīgas apritē, palika tukšā.

«Baskonia» jau spēles pirmajā ceturtdaļā iekrāja desmit punktu pārsvaru, pēc tam to lēnām palielinot, beigās svinot drošu uzvaru. Laukuma saimnieki šajā mačā bija vadībā no pirmās līdz pēdējai minūtei.

Timma, kurš «Baskonia» iepriekšējā ULEB Eirolīgas mačā ar pēdējo sekunžu metienu izrāva uzvaru cīņā pret Malagas «Unicaja», šoreiz spēlēja 16 minūtes un 33 sekundes, trāpot vienu no diviem divpunktu metieniem un abus «sodiņus», taču aizmetot garām trīs tālmetienus.

Tāpat viņš izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu un izprovocēja divus pretinieku pārkāpumus, tiekot pie četriem efektivitātes rādītāja punktiem.

Savukārt Mālmanis nospēlēja 15 minūtes un 28 sekundes, raidot secen vienu divpunktu metienu un divus soda metienus. Viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja vienu piezīmi uz izprovocēja vienu pārkāpumu, efektivitātes punktus nenopelnot.

Mālmanim šī bija pirmā ULEB Eirolīgas spēle kopš 30.novembra, jo viņš teju divus mēnešus ārstēja traumu, laukumā atgriežoties pagājušās nedēļas nogalē Spānijas čempionāta spēlē. Šosezon 21 gadu vecais latvietis Eirolīgā ir piedalījies septiņos mačos, sešos laukumā ejot sākumsastāvā.

Laukuma saimniekiem lielisks piektdien bija francūzis Rodrigs Bobuā, kurš guva 25 punktus, kamēr Mets Dženings pievienoja 18 punktus, realizējot sešus no 11 tālmetieniem. Tikmēr Belgradas kluba rindās Dilans Eniss sameta 22 punktus.

«Baskonia» Eirolīgā izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas, bet ņemot vērā arī Spānijas čempionāta cīņas, Vitorijas klubam tagad ir četru uzvaru sērija.

Tikmēr citā mačā viena no kopvērtējuma vadošajām komandām Atēnu «Panathinaikos Superfoods» viesosies negaidīti pārliecinoši ar 74:95 (17:23, 15:19, 23:15, 19:38) kapitulēja Vācijas čempionei Bambergas «Brose».

Vēl pirms pēdējās ceturtdaļas Grieķijas klubs zaudēja tikai ar 55:57, taču pēdējo desmit minūšu laikā «Brose» basketbolisti bija neapstādināmi, beigās svinot pārliecinošu uzvaru.

Vācijas čempionvienībā Ogustins Rubits guva 26 punktus, kamēr zaudētājus neglāba Nika Kalatesa samestais 31 punkts.

Vēl vienā mačā Krievijas komanda Maskavas apgabala «Himki» mazrezultatīvā spēlē otrajā puslaikā atspēlēja astoņu punktu deficītu, savās mājās ar rezultātu 68:66 (9:11, 22:28, 18:16, 19:11) uzvarot spāņu klubu Malagas «Unicaja».

«Himki» uzvaru izrāva pēdējā sekundē, kad mērķi sasniedza Entonija Džila divpunktu metiens.

Uzvarētājiem Aleksejs Šveds guva 22 punktus, bet Tailers Hanejkats sameta 11 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas, kamēr «Unicaja» komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Adams Vačinskis.

Ceturtdien šīs kārtas spēlēs izcēlās Jānis Strēlnieks un Dairis Bertāns.

Strēlnieks ar 19 punktiem kaldināja Pirejas «Olympiakos» uzvaru pār iepriekšējās sezonas čempioni Stambulas «Fenerbahce Doguš» (95:70), bet Bertāns realizēja metienu 5,6 sekundes pirms pamatlaika beigām, sarūpēdams Itālijas komandai Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» panākumu mačā pret Barselonas «Lassa» (83:81).

Bertāns šajā mačā guva piecus punktus, savukārt «Lassa» komandas pieteikumā nebija Rodiona Kuruca.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 17 uzvarām 21 cīņā ir Maskavas CSKA, kam ar 14 panākumiem seko «Olympiakos» un «Fenerbahce Doguš». Tikmēr pie 13 uzvarām tikusi Madrides «Real», «Panathinaikos Superfoods» un Lietuvas grands Kauņas «Žalgiris».

Tālāk ar 12 uzvarām seko «Himki», bet pirmo astotnieku ar 11 panākumiem noslēdz Izraēlas vienība Telavivas «Maccabi FOX».

Devītā ar desmit uzvarām ir «Baskonia», tālāk ar astoņiem panākumiem seko «Unicaja», «Brose» un «Crvena Zvezda mts», bet vēl par uzvaru mazāk ir «Lassa», «Valencia Basket» un «AX Armani Exchange Olimpia» vienībām, savukārt turnīra tabulu ar sešiem panākumiem Stambulas «Anadolu Efes» vienība.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu