Zībarts: ASV izlase ir galvenā favorīte, bet Latvijai 1/8 fināls ir reāls mērķis

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas sieviešu basketbola izlase otrdien tika ielozēta vienā apakšgrupā ar Pasaules kausa galveno favorīti ASV izlasi, kas uzvarēja iepriekšējos divos čempionātos, tomēr Latvijas komandai sasniegt astotdaļfinālu ir reāls mērķis, uzskata galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Pasaules kausa izcīņa no 22. līdz 30. septembrim notiks Kanāriju salās, Spānijā. Otrdien notikušajā izlozē Latvijas izlase nokļuva D apakšgrupā, kur būs jācīnās pret ASV, Ķīnu un Senegālu.

«ASV izlase ir čempionāta galvenā favorīte. Ar Ķīnas vienību esam spēlējuši un nesen to uzvarējām. Par Senegalas komandu reāla priekšstata pagaidām nav - centīsimies sarunāt pārbaudes spēli ar kādu Āfrikas vienību. Un sāksim apkopot informāciju par visām konkrētajām pretiniecēm,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) paziņojumā citēts Zībarts.

Apakšgrupas uzvarētājas iekļūs uzreiz ceturtdaļfinālā, bet 2. un 3. vietas ieguvējas astotdaļfinālā cīnīsies ar C grupas 2./3. vietas ieguvējām - Spānija, Beļģija, Puertoriko, Japāna.

«Pirmā vieta grupā būs grūti sasniedzama, bet astotdaļfināls noteikti ir reāls mērķis un varam veiksmīgi cīnīties arī ar C grupas komandām – Beļģiju, ar ko pagājušajā vasarā bija līdzvērtīga spēle, Japānu, Puertoriko. Svarīgi, ka pašiem ir reālas iespējas būt stiprākiem, nekā bijām pirms gada, - gan uz pieredzes rēķina, gan sapulcējot labāko sastāvu un izvairoties no savainojumiem,» uzskata Zībarts.

«Treniņnometne sāksies 6. augustā, uz to aicināsim 15-16 spēlētājas. Septembra sākumā paredzēts turnīrs Spānijā, kur piedalīsies arī Francijas un Beļģijas komandas. Citu pārbaudes spēļu grafiku precizēsim tagad, kad zinām, ar kurām komandām būs darīšana pirmajā posmā. Gribētāju spēlēt, visticamāk, netrūks, jo Āzijas, arī Amerikas komandas laikus brauks uz Eiropu un gatavosies te. No komandām, ar kurām var iznākt darīšana pasaules čempionātā, nevairīsimies, jo tādas spēles dod vērtīgu vielu taktisko variantu izstrādei. Piemēram, pērn pārbaudes turnīrā Čehijā sapratām, kā jāspēlē ar serbietēm, un Eiropas čempionāta astotdaļfinālā šī informācija noderēja,» atzīmēja Latvijas izlases galvenais treneris.

«Komandas kodols iezīmējās Eiropas čempionāta spēlēs, un prieks, ka meitenēm sezona kopumā ir veiksmīga. Anetei Šteinbergai bija laba statistika un nozīmīga loma Beļģijas čempionu komandas spēlēs Eirolīgā. Kristīnei Vītolai bijusi laba prakse gan Eiropas kausa izcīņā, gan Polijas čempionātā, kur ir augsts vidējais līmenis un daudz spēļu. Tas pats attiecas arī uz Eirolīgā spēlējušo Elīnu Dikeoulaku, tiesa, jāskatās, kā viņas lomu komandā ietekmēs trenera maiņa,» sacīja Zībarts.

«Aija Putniņa labi iekļāvusies «Mersin» komandā un palikusi vienīgā mūsu pārstāve Eiropas kausa izcīņā. Gunta Baško-Melnbārde un Ieva Krastiņa deva un dod lielu ieguldījumu «TTT Rīga» starptautiskajās spēlēs. Amerikas studentu čempionātā laba sezona ir Kitijai Laksai, Francijā - Aijai Brumermanei, kuras komanda ir līdere 2. līgā,» turpināja treneris.

«Pirmo reizi spēlējot Pasaules kausa izcīņā nevaram domāt par nākotni – komandā būs labākās spēlētājas un tās, kuras var efektīvi palīdzēt kādā konkrētā spēles elementā. Izvērtējot kandidātes, ņemsim vērā arī pretinieču spēles īpatnības. Piemēram, būs vajadzīga izteikta centra spēlētāja vai noderīgākas būs universālākas basketbolistes utt,» piebilda Zībarts.

Zībarta vadītā Latvijas dāmu basketbola izlase pērn Eiropas čempionātā izcīnīja 6. vietu, pirmo reizi vēsturē iegūstot ceļazīmi uz Pasaules kausu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu