Porziņģa labāko draugu Ernangomesu «Knicks» aizmaina uz citu komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis un Villijs Ernangomess
Kristaps Porziņģis un Villijs Ernangomess Foto: AP/Scanpix

Spāņu basketbolists Villijs Ernangomess, kurš ir viens no latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa labākajiem draugiem, trešdien, tuvojoties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pāreju termiņa beigām, no Ņujorkas «Knicks» vienības aizmainīts uz Šarlotes «Hornets».

(Papildināts viss teksts.)

Par to vispirms vēstīja respektablākie NBA apskatnieki, bet vēlāk «Knicks» komanda apstiprināja oficiāli.

Par Ernangomesu «Knicks» saņems spēka uzbrucēju Džoniju O'Braientu un 2020., kā arī 2021.gada otrās kārtas izvēles tiesības draftā.

Spēlētāju maiņas šosezon NBA iespējams veikt līdz ceturtdienai.

Ernangomess pērn «Knicks» rindās debitēja ļoti veiksmīgi un laukumā devās 72 mačos, kuros vidēji izcēlās ar 8,2 punktiem un 7,0 atlēkušajām bumbām. Tomēr pagājušajā rudenī viņš treniņnometnē zaudēja par vietu sastāvā cīņā ar Enesu Kanteru un Kailu O'Kvinu, tāpēc šosezon spēlējis ļoti maz, laukumā izejot 26 mačos, kuros vidēji guvis 4,3 punktus.

Arī «Knicks» komandai traģiskajā otrdienas spēlē, kurā Porziņģis guva krustenisko saišu plīsumu, tāpēc nevarēs spēlēt daudzus mēnešus, Ernangomess bija tālākais rezervists un laukumā izgāja vien uz noslēdzošajām divām minūtēm, simboliski atvadoties no Ņujorkas publikas, jo jau tad varēja prognozēt, ka šī viņam, visticamāk, ir pēdējā mājas spēle «Knicks» rindās.

Pēc spēles, runājot par Porziņģa traumu, Ernangomess nosauca Porziņģi par savu labāko draugu, atgādinot, ka viņi abi ir kopā jau piecus gadus.

«Vēlos būt kaut kur, kur man būs spēles minūtes, kur varu spēlēt un attīstīties,» otrdien pauda Ernangomess. «Visi zina, ka mīlu Ņujorku, fanus. Mīlu spēlēt ar KP (Porziņģi), tomēr šobrīd tas nenotiek. Vienīgais, ko es ļoti vēlos, ir līdz ceturtdienai atrast labāko ceļu savai karjerai.»

Ar Ernangomesu kopā Porziņģis no 2013. līdz 2015.gadam spēlēja Spānijas vienībā «Sevilla». Turpinājumā Porziņģis devās uz NBA, kamēr Ernangomess aizvadīja sezonu Madrides «Real» vienībā, bet pēc tam arī pats pievienojās «Knicks» komandai.

Ernangomesu 2015.gada NBA draftā ar 35.numuru izvēlējās Filadelfijas «76ers», taču pēc maiņas darījuma tiesības uz spēlētāju ieguva «Knicks».

O'Braients spēlējis minimāli «Hornets» vienībā un tagad pievienojas jau ceturtajai komandai dažu sezonu laikā, iepriekš divas sezonas pārstāvot Milvoki «Bucks», bet pērnajā sezonā uzspēlējot Denveras «Nuggets» un «Hornets» rindās.

Viņu 2014.gada NBA draftā «Bucks» izvēlējās otrajā kārtā ar 36.numuru.

Ņujorkas žurnālists Aiens Beglijs trešdien vēsta, ka citas komandas interesējas arī par «Knicks» spēlētāju Kortnija Lī un Kaila O'Kvina ieguvi. Tāpat «Knicks» joprojām cer atbrīvoties arī no sastāvā netiekošā centra ar milzīgi lielo līgumu Žoakima Noā.

Latvijas sporta zvaigzne Porziņģis otrdien guva smagu traumu, kuras dēļ nevarēs spēlēt, iespējams, pat gadu, bet precīzs atveseļošanās ilgums tiks noteikts pēc operācijas, ko spēlētājam, visticamāk, veiks tuvākajās dienās.

      KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
      Redaktors iesaka
      Nepalaid garām!
      Uz augšu