ESPN: Porziņģa rehabilitācija ilgs vismaz 10 mēnešus

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas zvaigznes Kristapa Porziņģa kreisās kājas ceļgalam otrdien tika veiksmīgi veikta krustenisko saišu atjaunošanas operācija, pēc kuras paies vismaz 10 mēneši līdz basketbolists atgriezīsies laukumā, vēsta ESPN.

Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas «Knicks» gan nav publiski paudusi latvieša rehabilitācijas plānu, taču ESPN rīcībā esošā informācija liecina, ka tie būs vismaz 10 mēneši.

Ceļgala operācija tika veikta Speciālās ķirurģijas slimnīcā Ņujorkā. ESPN ziņo, ka precīzāku atlabšanas laiku varēs noteikt pēc rehabilitācijas sākšanās.

Nopietno savainojumu Porziņģis guva 6. februāra mačā pret Milvoki «Bucks». Pēc bumbas trieciena grozā no augšas Porziņģis sadūrās ar «Bucks» lielāko zvaigzni Janni Adetokunbo, neveiksmīgi piezemējās un uzreiz sāpēs saķēra kreiso ceļgalu.

Porziņģim 18.februārī bija plānots kļūt par pirmo latviešu basketbolistu NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Šajā sezonā Porziņģis 48 spēlēs vidēji guva 22,7 punktus. Turklāt ar vidēji 2,4 blokiem viņš ir visas līgas līderis.

Porziņģis līdz ar to nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei vasarā paredzētajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs un, visticamāk, izlaidīs arī nākamās NBA sezonas sākumu.

Porziņģa un «Knicks» debitanta līmeņa līgums ir spēkā arī uz nākamo sezonu, tomēr jau šajā vasarā «Knicks» būs tiesīgi piedāvāt Porziņģim daudzu gadu kontraktu, kas varētu pietuvoties 150 miljonu dolāru apmēram.

Iepriekš šosezon 29.novembrī Porziņģis guva potītes traumu. Kaut no malas epizode izskatījās šausminoša, latvieša veselības problēmas izrādījās nebūtiskas un viņš izlaida vien divas spēles. Savukārt decembrī viņš piespēles laikā pamežģīja kāju un arī izlaida sekojošās divas spēles.

Trīs sezonu laikā Porziņģis traumu vai slimību dēļ iepriekš bija izlaidis 33 spēles, no kurām septiņas šosezon.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu