Peiners: Ukraiņi noskaņojušies Rīgā izcīnīt uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas basketbola izlases pretiniece 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas grupā Ukraina ir kaujinieciski noskaņota piektdien Rīgā izcīnīt uzvaru, sarunā ar žurnālistiem teica valstsvienības spēlētājs Žanis Peiners.

Latvijas izlase sākusi gatavošanos Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, kurās piektdien «Arēnā Rīga» uzņems Ukrainu, bet trīs dienas vēlāk turpat duelēsies ar Turciju.

Peiners 2013./2014.gada sezonu pavadīja Ukrainas komandā «Mykolaiv» un ir labi pazīstams arī ar šīs valsts izlasi.

«Zinu lielāko daļu no Ukrainas izlases sastāva. Viņi līdzīgā sastāvā spēlējuši gan Pasaules kausā, gan Eiropas čempionātā. Cik esmu ar viņiem runājis, viņi brauc uz šejieni uzvarēt. Ļoti noskaņosimies uz šo spēli. Saprotam, ka tiešām grūts pretinieks,» stāstīja Peiners.

Gan Ukraina, gan Turcija pastiprinājušas savu sastāvu, talkā dodoties naturalizētajiem amerikāņiem. Ukraiņiem palīdzēs Jūdžins Džeters, bet Turcijas izlasē būs Bobijs Diksons.

«Būs ļoti grūti, bet mājas spēlēs palīdzēs skatītāji. Saprotam, ka jāiet uz uzvaru abās spēlēs,» uzsvēra Peieners.

Viņaprāt, «uz papīra» Ukrainas sastāvs ir spēcīgāks nekā Turcijai, taču laukumā abas komandas ir spēkos līdzvērtīgas.

«Ukraiņi šādā sastāvā spēlējuši 5-6 gadus un izcīnījuši uzvaras. Pēc Džetera pievienošanās vairs nav iztrūkuma saspēles vadītāja pozīcijā. Turcija pirmajās spēlēs parādīja negaidīti labu sniegumu. Sastāvs it kā nav spēcīgs, bet komanda spēlēja ar enerģiju. Neviens negaidīja, ka viņi ar šo sastāvu tik labi spēlēs. Viņi klubos nespēlē vadošās lomas, bet izlasē bija izsalkuši sevi parādīt,» atzīmēja Peiners.

Peiners novembrī aizvadītajos mačos bija Latvijas valstsvienības rezultatīvākais spēlētājs.

«Treneris teica, ka nedaudz pamainīsies rotācija, spēlēsim agresīvāk ar īsākiem nogriežņiem. Nebūs tik daudz minūšu kā pirmajās divās spēlēs, līdz ar to statistika vairs nebūs tik laba. Ceru, ka tas palīdzēs komandai izcīnīt divas uzvaras,» uzsvēra Peiners.

Viņš svētdien Karaļa Mindauga kausa bronzas mačā nospēlēja 19 minūtes, lai gan iepriekšējās divas nedēļas bija nedaudz saslimis.

«Pēdējās divas nedēļas sanāca saraustītas, noslimoju ar temperatūru, bija pretīgs vīruss. Lietuvas kausā spēlēju ar temperatūru. Tagad beidzot esmu mājās un jūtos jau labāk. Šonedēļ vajag pozitīvi sagatavoties, lai būtu formā uz abām spēlēm,» atklāja Panevēžas «Lietkabelis» basketbolists.

«Otrdien tikpat kā nespēlēju, tikai uz pāris minūtēm izlaida. Pēc tam piektdien atkal bija temperatūra. Netrenējos, bet treneris teica, ka grib, lai es arī Lietuvas kausā nedaudz uzspēlēju. Viņš mani uz dažām minūtēm uzlaida, lai gan īsti neko komandai nepalīdzēju. Vismaz nedaudz piešāvos un uzskrēju. Ja nebūtu spēlējis divas nedēļas, domāju, ka tagad būtu sliktāk. Izlases treniņos ir laba intensitāte. Pēc slimībām un mikrotraumām visi esam izsalkuši,» stāstīja Peiners.

Pirmajās divās atlases cikla spēļu kārtās Latvijas komanda novembrī zaudēja izbraukuma spēlē Turcijā (73:85), bet Rīgā uzvarēja Zviedrijas izlasi (82:73).

Pēdējās kārtās būs divas spēles izbraukumā - 28.jūnijā Zviedrijā un 1.jūlijā Ukrainā. Jau tagad zināms, ka šajos mačos krustenisko saišu traumas dēļ nevarēs palīdzēt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knciks» zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmēm uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

2019.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020.gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

Latvijas basketbola izlases kandidātu saraksts 2019.gada Pasaules kausa februāra kvalifikācijas spēlēm: Aigars Šķēle, Ingus Jakovičs, Rihards Lomažs (visi - «Ventspils»), Dāvis Lejasmeiers (Krosno KKK MOSiR, Polija), Jānis Blūms (Saragosas «Tecnyconta», Spānija), Artūrs Ausējs (Pasvāles «Pieno žvaigždes», Lietuva), Žanis Peiners (Panevežas «Lietkabelis», Lietuva), Rodions Kurucs (Barselonas «Lassa», Spānija), Rolands Šmits (Fuenlavradas «Montakit», Spānija), Mareks Mejeris («VEF Rīga»), Andrejs Gražulis (Permas «Parma», Krievija), Andžejs Pasečņiks (Grankanārijas «Herbalife», Spānija), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas «Jeņisej», Krievija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu