Bertāna treneris Popovičs pieļauj, ka «Spurs» līderim Lenardam sezona ir galā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio «Spurs» līderis Kavai Lenards šosezon, visticamāk, neatgriezīsies laukumā, trešdien atzina vienības galvenais treneris Gregs Popovičs.

Lenards izlaida sezonas pirmās 27 spēles, turpinājumā atgriezās uz deviņām spēlēm, līdz «Spurs» pagājušajā mēnesī pauda paziņojumu, ka spēlētājs nekavējoties ir ārā no sastāva.

Iepriekš izskanēja informācija, ka Lenards atgriezies laukumā, līdz galam neizārstējis traumu, un tas radījis neapmierinātību pašā basketbolistā.

«Mums vairs nav atlicis tik daudz maču, ko aizvadīt, un viņš joprojām nav gatavs atgriezties laukumā,» pauda Popovičs.

«Ja ir kāda iespēja, ka viņš atgriezīsies laukumā, tas būs diezgan vēlu. Un tas būs smags lēmums, kad tieši viņu atgriezt sastāvā. Tāpēc cenšos būt godīgs un loģisks - būšu pārsteigts, ja viņš šosezon atgriezīsies laukumā.»

Lenards tika izvēlēts 2011.gada draftā ar 15.numuru un strauji attīstījies. Viņš divreiz atzīts par līgas labāko aizsardzības spēlētāju, kā arī 2014.gadā kļuva par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu.

Kaut Lenards šosezon devies laukumā tikai deviņos mačos, «Spurs» ar 35 uzvarām 59 spēlēs joprojām ieņem trešo vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Tikmēr «Spurs» nākamajā spēlē, kurā piektdien izbraukumā vajadzēs tikties ar Denveras «Nuggets», laukumā atgriezīsies veterāns Rūdijs Gejs.

«Mēs atbalstām Kavai, tomēr nevaram kādu vienkārši gaidīt. Esam komanda, un citi spēlētāji ir progresējuši. Lemarkuss [Oldridžs] ir progresējis. Kails [Andersons] ir progresējis. Dāvis [Bertāns] ir progresējis,» stāstīja Popovičs.

«Ja [Lenards] atgriezīsies, mēs viņu pieņemsim ar atvērtām rokām, tomēr mums ir jādara savs darbs ar vai bez viņa.»

Pēdējā laikā, kad «Spurs» cīnās ar traumām, par stabilu vienības pamatsastāva spēlētāju kļuvis Bertāns, kurš šobrīd palicis vienīgais veselais latvietis līgā, kopš smagu traumu guva Kristaps Porziņģis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu