Basketbolistiem savās sienās šodien mačs ar Ukrainas izlasi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas nacionālā basketbola komanda šodien savā laukumā aizvadīs Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra maču, «Arēnā Rīga» uzņemot Ukrainas valstsvienību. Mačs sāksies pl. 19.30, un to tiešraidē translēs kanālā TV6.

Salīdzinot ar novembra spēlēm, komandu papildinājuši centra spēlētājs Mārtiņš Meiers, saspēles vadītājs Dāvis Lejasmeiers un aizsargs Rihards Lomažs. Hroniska savainojuma dēļ nevarēs spēlēt Ojārs Siliņš, kurš pēc Rīgā veiktas medicīniskās pārbaudes pēc kluba lūguma rehabilitācijas procesu turpinās Itālijā. Nav uzaicināts spēka uzbrucējs Rolands Freimanis.

FIBA un Eirolīgas konflikta dēļ Latvijas izlasei nevar palīdzēt trīs potenciālie līderi, UELB Eirolīgā spēlējošie Dairis Bertāns, Jānis Timma un Jānis Strēlnieks.

«Sastāva problēmas nemazina apņēmību. Dažu dienu laikā centīsimies izveidot kaujiniecisku kolektīvu un sagatavoties gan taktiski, gan psiholoģiski,» norādīja izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars.

«Abas pretinieku komandas saņēmušas pastiprinājumu un vismaz uz papīra kļuvušas stiprākas. Kā būs laukumā – redzēsim. Katrā ziņā gatavojamies ļoti nopietnām cīņām. Labi, ka būs laiks pilnvērtīgiem treniņiem un atpūtai starp spēlēm, tāpēc varēsim spēlēt maksimāli agresīvi.»

Ukrainas komandai šajā mačā nepalīdzēs viens no potenciālajiem līderiem centra spēlētājs Kirils Fesenko. Tāpat jāiztiek bez Žoela Bolombo. Tikmēr kandidātu lokā Ukrainas izlases galvenais treneris Jevgeņijs Murzins iekļāvis naturalizēto amerikāņu saspēles vadītāju Jūdžinu Džeteru.

Nākamo maču Latvijas basketbolisti aizvadīs pirmdien «Arēnā Rīga» pret Turciju.

«Sastāvs ir konkurētspējīgs, maksimāli labi jāsagatavojas, koncentrējoties katrā treniņā, un savā laukumā jādomā tikai par uzvaru,» sacīja pieredzējušais Jānis Blūms.

Novembrī B grupā vislabāk nospēlēja Turcijas izlase, kas savā laukumā uzvarēja Latviju (85:73) un izbraukumā – Ukrainu (67:60). Latvijas valstsvienībā izpildīja obligāto programmu, pēc neveiksmes Turcijā savā laukumā pieveicot zviedrus (82:73). Ukraiņiem viens pluss – uzvara izbraukumā Zviedrijā un viens mīnuss (Kijevā zaudējums turkiem).

FIBA Pasaules kausa 2019 kvalifikācija, Eiropas zonas B apakšgrupa

  • 24. novembrī: Turcija - Latvija 85:73, Zviedrija - Ukraina 76:84
  • 26. novembrī: Latvija - Zviedrija 82:73, Ukraina - Turcija 60:67
  • 23. februārī: 19:30 Latvija - Ukraina, 20:00 Zviedrija - Turcija
  • 26. februārī: 19:30 Latvija - Turcija, 19:00 Ukraina - Zviedrija
  • 28. jūnijā: Zviedrija - Latvija, Turcija - Ukraina
  • 1. jūlijā: Ukraina - Latvija, Turcija - Zviedrija

B grupas trīs labākās vienības otrajā posmā ar A grupas (Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija) labāko trijotni no 2018. gada septembra līdz 2019. gada februārim cīnīsies par trim ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, kas 2019. gada rudenī notiks Ķīnā.

2019. gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu