Vecvagars: Daudz ko izpildījām neprecīzi un nekvalitatīvi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas basketbola izlase spēlē ar Ukrainu daudzās jomās darbojusies neprecīzi un nekvalitatīvi, kas liedza pacīnīties par uzvaru, uzskata valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars.

2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačā Latvija piektdien ar rezultātu 68:82 (13:24, 17:16, 22:19, 16:23) savā laukumā kapitulēja Ukrainai.

Šī spēle bija ļoti svarīga, jo tās rezultāts, visticamāk, nāks līdzi arī kvalifikācijas otrās kārtas turnīrā. Latvija ielaida pirmos deviņus punktus un turpinājumā tā arī nespēja pārņemt iniciatīvu, turklāt pēdējās minūtēs Ukraina panāca lielāko pārsvaru mačā.

«Sāpīgs zaudējums mājās. Noteikti neizpildījām plānu. Pietrūka ļoti daudz komponenšu. Daudz ko izpildījām neprecīzi un nekvalitatīvi,» pēc mača pauda Vecvagars.

«Neveiksmīgi iesākām spēli, vēlāk atguvāmies un pietuvojāmies rezultātā. Bija problēmas izšķirošajos brīžos, nesavācām bumbas pie sava groza un devām viņiem otrās iespējas. Tas neļāva salauzt spēles gaitu. Arī zemais soda metienu procents iespaidoja pārliecību uzbrukumā. Viņi soda laukumā darbojas gandrīz divreiz agresīvāk. Tas vairoja viņu pārliecību arī citos spēles elementos.»

Latvijas izlases sākumsastāvā tika iekļauts jaunais Rodions Kurucs, tomēr spēles ievadā pie rezultāta 0:7 viņš jau tika nomainīts, turpinājumā uz parketa vairs neatgriežoties. Kopā Ukraina guva pirmos deviņus punktus, Latvijai savu rēķinu atklājot vien ceturtajā minūtē.

«Jaunos uzlaist pašā spēles sākumā ir vieglāk nekā spēles vidū. Viņam bija paredzēta konkrēta loma pirmajās minūtēs, bet diemžēl tas nepiepildījās,» Vecvagars komentēja vai attaisnojusies Kuruca laišana pamatsastāvā.

«Arī citiem enerģija nebija vajadzīgajā līmenī. Spēles neuzvar un nezaudē pirmajās minūtēs. Visa komanda nebija gatava spēles sākumā. Nevar vainot vienu vai citu spēlētāju.»

«Spēles plānā viens no punktiem aizsardzībā bija, ka visiem pieciem spēlētājiem jāpiedalās cīņā par atlēkušajām bumbām zem sava groza. Tas nav īpaši jātrenē. Šodien bija epizodes, kurā visi nepiedalījām cīņā par bumbām,» komentēja treneris.

«Spēles laikā mainījām aizsardzību, centāmies atrast ritmu, kas mainītu spēles rezultātu. Ukraina ātri pielāgojās mūsu aizsardzībām un atrada vājās vietas. Tomēr tas nav vienīgais iemesls zaudējumam. Pietrūka pārliecības uzbrukumā, neizcīnījām atlēkušās bumbas, pārāk viegli atdevām soda laukumu.»

Vecvagars atklāja, ka Aigars Šķēle un Žanis Peiners spēlējuši slimi un traumēti, kas atainojās arī laukumā.

«Treniņu procesā viņi ar katru dienu izskatījās un jutās labāk, līkne bija augšupejoša. Tomēr spēles ritmā un dinamikā varēja just, ka viņi nedaudz pazaudējuši spēles garšu,» teica treneris.

«To varēja redzēt gan ātrumā, gan tajā, ka bija ļoti daudz nepamatoti lēmumi. Pirmajā sabraukumā Peiners bija izteikts komandas līderis. Mēs viņam uzticamies.»

Turpinājumā pirmdien Latvija savā laukumā uzņems arī Turciju.

Citā grupas spēlē Zviedrija piektdien savā laukumā ar 59:58 (15:13, 14:16, 21:10, 9:19) pārsteidzoši apspēlēja Turciju.

«Paliek arvien interesantāk,» situāciju grupā komentēja Vecvagars. «Turcijai spēles stils būs līdzīgs kā pēdējos gados, nekas daudz mainījies nebūs. Vienīgi nācis klāt viens augstas klases spēlētājs.»

«Nepadarīta darba sajūta. Bija daudz situāciju, kur varējām izcīnīt bumbas, kā arī pieļāvām kļūdas. Nospēlējām ļoti mīksti, kas mūs salauza,» teica izlases spēlētājs Anžejs Pasečņiks.

«Šis ir tikai pirmais aplis, nav ko aizkavēties šajā spēlē. Treneris un kapteinis izdarīja savu darbu pirms spēles, bijām gatavi uz visiem 100%. Varbūt vienkārši nebija mūsu diena.»

«Ļoti svarīga spēle. Apzinājāmies, ka Latvija ir ļoti laba komanda, kas labi spēlē savās mājās. Zinājām, ka nebūs viegli. Komandā ir labi snaiperi. Mūsu taktika bija spēlēt aizsardzībā uz tālmetienu līnijas. Nevarējām apturēt Jāni Blūmu, viņš ir ļoti labs spēlētājs,» teica Ukrainas izlases galvenais treneris Jevgeņijs Murzins.

«Bija ļoti laba spēle, turklāt izcīnījām uzvaru izbraukumā. Parādījām komandas garu un vēlmi uzvarēt,» piebilda izlases spēlētājs Vjačeslavs Kravcovs.

«Nezinājām, ko gaidīt, tāpēc ka ar Pū Džetera atgriešanos pamainījies sastāvs. Kā redzējām, viņa pievienošanās attaisnojās un paātrināja spēli. Viņš padarīja vieglāku spēli arī pārējiem komandas biedriem.»

B apakšgrupā pēc trim kārtām pa divām uzvarām ir Turcijai un Ukrainai, bet pa vienai reizei mačus kā uzvarētājas noslēgušas Latvija un Zviedrija.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmēm uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu