Vecvagars: Spēlētāji parādīja vajadzīgo enerģiju, cīņassparu un vēlmi uzvarēt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas izlases basketbolisti pirmdien 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē savās mājās pret Turciju parādīja vajadzīgo enerģiju, cīņassparu un vēlmi uzvarēt, pēc mača atzina mājinieku komandas galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Latvijas izlase izcīnīja svarīgu uzvaru, pārspējot Turciju ar rezultātu 79:70 (14:21, 18:15, 25:18, 22:16), uzlabojot savas izredzes iekļūt kvalifikācijas otrajā kārtā.

«Ļoti svarīga uzvara. Esmu ļoti pateicīgs spēlētājiem par to, ka parādīja vajadzīgo enerģiju, cīņassparu un vēlmi uzvarēt,» pēc mača gandarīts bija Vecvagars.

«Bijām pamainījuši aizsardzības plānu, tas arī lielā mērā darbojās. Bija nelielas kļūdas, bet izdarījām to, ko bijām plānojuši. Gribētu pateikties spēlētājiem un līdzjutējiem. Mirkļos, kad bija vajadzīgs, jutām lielu atbalstu.»

Spēles sākums Latvijai gan neizdevās, jo pēc pirmās ceturtdaļas mājinieki bija iedzinējos ar 14:21, jo netika galā ar pretinieku līderi Bobiju Diksonu (Turcijas pasē - Ali Muhameds), kurš trāpīja četrus tālmetienus. Tāpat nesekmējās cīņā par atlēkušajām bumbām, pirmajās desmit minūtēs ļaujot Turcijai izcīnīt piecas bumbas zem mājinieku groza.

«Bieži vien garie spēlētāji atradās ārpus pie trīspunktu līnijas, varbūt viņiem neierastā situācijā. Ne vienmēr noreaģēja, ka pēc metiena jāatgriežas groza tuvumā. Atlēkušās bumbas pie sava groza bija problēmas arī iepriekšējās spēlēs. Diemžēl emociju iespaidā ne vienmēr izdodas atcerēties visu, kas ir spēles plānā,» skaidroja Vecvagars.

Pēc pirmā puslaika Latvija zaudēja ar 32:36, spēles otrajā daļā laužot cīņas gaitu.

«Mēs visi esam profesionāļi, nevienu nevajag īpaši noskaņot. Neko ļoti būtiski enerģijas pieprasīšanā nemainījām. Enerģija tika prasīta arī iepriekšējās spēlēs. Acīmredzot spēlētāji no treniņiem, videosesijas un iepriekšējās spēlēs bija izdarījuši secinājumus. Kad sajutām, ka darba punkti nes rezultātu, tad centāmies ar tos izmantot,» treneris uzsvēra, ka panākums izcīnīts ar smagu darbu.

Šajā mačā lielisku debiju Latvijas izlases rindās piedzīvoja Rihards Lomažs, kurš guva desmit punktus, grozam uzbrūkot ar 100% precizitāti.

«Rihardu pazīstu ļoti labu laiku, esam strādājuši kopā jaunatnes izlasēs. Zinu viņa raksturu un to, ko viņš var. Viņš vienmēr palīdzējis jaunatnes čempionātos sasniegt labus rezultātus. Viņš ir nostabilizējies pieaugušo basketbolā.

Zinu, ka viņš ir vīrišķīgs, cīņasspara pilns un var palīdzēt dažādās situācijās,» debitantu slavēja Vecvagars.

Savukārt pats «Ventspils» komandas basketbolists bija pateicīgs līdzjutējiem.

«Līdzjutēji mūs dzina uz priekšu. Mēs kā komanda bijām gatavi šai spēlei. Nosedzām viņu līderus, varbūt dažreiz nospēlējām asi, bet tādā veidā dabūjām vajadzīgās emocijas. Man bija tikai viena doma – palīdzēt aizsardzībā, tad jau uzbrukums pats atnāks,» pēc spēles sacīja Lomažs, kurš vēlējies komandai iedot vajadzīgo enerģiju.

Tikmēr Turcijas izlases galvenais treneris Ufuks Saridža atzina, ka viņa vadītā komanda izgāzusi spēles otro pusi.

«Spēlējām divus ļoti atšķirīgus puslaikus, pirmajā viss bija labi - uzbrukumā, aizsardzībā un zem groziem. Otrajā puslaikā garie spēlētāji ātri sakrāja piezīmes, kuras, manuprāt, nepiešķīra vienlīdzīgi. Kļūdas smagi maksāja.

Otrajā puslaikā netikām līdzi Latvijas izlases fiziskajai spēlei. Mums trūkst dažu spēlētāju, neesam savā optimālajā sastāvā. Protams, dažiem spēlētājiem vajadzētu uzlabot savu sniegumu,» sūkstījās viesu treneris, veltot arī kritiku tiesnešiem.

«Nedomāju, ka sodi tika svilpti vienlīdzīgi. Ja paskatās statistikā, tad Latvija meta 28 soda metienus, kamēr mēs tikai 12. Ceru, ka tas tiks izskatīts. Mums bija pieejami tikai 11 basketbolisti, jo sastāvs jāpiesaka 24 stundas pirms spēles, bet līdz mačam ir vēl divi treniņi. Šā noteikuma dēļ savainotais spēlētājs nevar tikt aizstāts ar citu basketbolistu. Domāju, ka arī šie noteikumi ir jāpārskata,» savās pārdomās dalījās Saridža.

Savukārt viesu komandas spēlētājs Metins Turens norādīja, ka spēles otrajā daļā Turcija pieļāvusi muļķīgas kļūdas.

«Sākām ļoti labi, bet turpinājumā pieļāvām ļoti muļķīgas kļūdas. Ciklu iesākām ar divām uzvarām, bet tagad cietām divus zaudējumus. Tagad jāuzvar nākamajās divās spēlēs,» teica basketbolists.

Cikla pirmais posms sākās novembrī, kad Latvija ar 73:85 viesos piekāpās Turcijai, kā arī mājās ar 82:73 pieveica Zviedriju. Savukārt pagājušajā piektdienā Latvija ļoti nepārliecinošā mačā mājās ar 68:82 kapitulēja Ukrainai.

Tikmēr Turcija piektdien ar 58:59 salīdzinoši negaidīti piekāpās Zviedrijai.

Šīs grupas otrā spēlē pirmdien Ukraina savā laukumā ar rezultātu 77:66 (26:25, 25:7, 9:12, 17:22) pārspēja Zviedriju, izcīnot trešo uzvaru turnīrā.

B apakšgrupā pēc četrām kārtām Ukrainai ir trīs uzvaras, Turcija un Latvija izcīnījušas pa diviem panākumiem, bet Zviedrijai ir viena uzvara un trīs zaudējumi.

Atlikušās divas spēles Latvija vasarā aizvadīs izbraukumā - 28.jūnijā Zviedrijā un 1.jūlijā Ukrainā.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu