Bertānam 11 punkti mačā pret Losandželosas «Lakers»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Dāvis Bertāns sestdien guva 11 punktus, taču viņa komanda Sanantonio «Spurs» savā laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā piekāpās Losandželosas «Lakers» vienībai ar rezultātu 112:116 (30:23, 30:30, 31:27, 21:36).

Bertāns laukumā devās sākumsastāvā, kopumā nospēlēja 22 minūtes, kuru laikā izdevās trāpīt 3 no 8 tālmetieniem un realizēt vienīgo izpildīto divpunktu metienu.

Latvijas basketbolista rēķinā arī 5 atlēkušās bumbas, 2 rezultatīvas piespēles, 1 pārtverta bumba, 3 kļūdas un +2 lietderības rādītājs, kas nozīmē - «Spurs» iemeta par 2 punktiem vairāk nekā pretinieki, kamēr laukumā bija Bertāns.

«Spurs» rindās rezultatīvākais bija spānis Pau Gazols, kurš guva 19 punktus, izcīnīja 10 atlēkušās bumbas un veica 8 rezultatīvas piespēles. Vēl 15 punktus Sanantonio labā guva Rūdijs Gejs.

«Lakers» sastāvā 25 punktus guva Džūliuss Rendls, 21 pievienoja Aizeja Tomass, bet pa 18 punktiem iemeta Lonzo Bols un Kentavijuss Kaldvels-Pops.

«Spurs» jau spēles sākumā ieguva pārsvaru un tikai mača pēdējās divās minūtēs pieļāva, ka vadību iegūst «Lakers». Sanantonio šajā mačā bija pat 17 punktu pārsvars, tomēr to neizdevās nosargāt.

Vien deviņus mačus «Spurs» vienībā šosezon aizvadījis tās labākais spēlētājs Kavai Lenards un arī citi basketbolisti regulāri cīnījušies ar veselības problēmām. Mačā pret «Lakers» traumas dēļ nespēlēja arī «Spurs» šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs Lamarkuss Oldridžs.

«Spurs» ar 36 uzvarām 63 spēlēs ieņem 6. vietu Rietumu konferencē, savukārt «Lakers» ar bilanci 28-34 ierindojas 11. pozīcijā.

Bertāns palicis šosezon vienīgais latviešu basketbolists NBA, jo Ņujorkas «Knicks» latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis 7. februārī sarāva ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu