Laksa tiek atzīta par Dienvidfloridas Universitātes gada sportisti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Cal Sport Media/Sipa USA/Scanpix

Latvijas izlases basketboliste Kitija Laksa atzīta par Dienvidfloridas Universitātes gada labāko sportisti, tiekot pie otras nozīmīgas atzinības divu dienu laikā.

Jau vēstīts, ka piektdien Laksa tika iekļauta Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) «American» konferences sezonas simboliskajā komandā, kuru izvēlējās 12 šīs konferences komandu galvenie treneri.

Savukārt sestdien Laksa tika atzīta par savas skolas labāko sportisti.

Šajā sezonā Dienvidfloridas Universitātes komandas «Bulls» rindās Laksa vidēji mačā guvusi 20,7 punktus.

Laksa ir šosezon vienīgā basketboliste NCCA, kura divos mačos iemetusi 40 un vairāk punktus. Aizpagājušajā nedēļā viņa guva 41 punktu, labodama savas NCAA karjeras rekordu.

Savukārt decembrī viņa iemeta 40 punktus, ar 11 tālmetieniem pēc kārtas sasniedzot jaunu NCAA rekordu šajā statistikas rādītājā.

Ar 107 iemestiem trejačiem Laksa šosezon ir līdere savā konferencē un astotā NCAA pirmajā divīzijā. Tāpat Laksa ir NCAA līderpozīcijā soda metienu precizitātē, trāpot 103 no 107 brīvmetieniem.

Tāpat sezonas simboliskajā komandā iekļauta arī latvietes komandas biedrene Marija Jespersena no Dānijas.

Laksa kļuvusi par vienu no piecām pretendentēm uz vēsturē pirmo Ennas Maijersas-Draisdeilas balvu, ko pasniegs labākajai NCAA uzbrūkošajai aizsardzei. Maijersas-Draisdeilas balvas ieguvēja tiks paziņota NCAA finālturnīra laikā 30.martā.

Laksa «Bulls» komandā aizvada trešo sezonu.

Ar 13 uzvarām 16 mačos «Bulls» komanda «American» konferencē ieņēma otro vietu. Konferences izslēgšanas turnīru «Bulls» sāks svētdien, aizvadot ceturtdaļfināla maču.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu