Bertāns: Kad Andersons tika pie bumbas, laiks apstājās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Kad Kails Andersons tika pie bumbas laukuma stūrī un veica lielisku piespēli latvietim Dāvim Bertānam, laiks apstājās, pēc aizvadītās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēles pirmdien jokojot pauda skaistās epizodes realizētājs.

Bertāns pirmdien iemeta 17 punktus NBA spēlē, kurā veica vairākas lieliskas epizodes ceturtajā ceturtdaļā un palīdzēja pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošajai Sanantonio «Spurs» komandai savā laukumā ar rezultātu 100:98 (21:23, 26:22, 23:27, 30:26) uzvarēt Memfisas «Grizzlies».

Bertāns 11 no saviem punktiem guva ceturtajā ceturtdaļā, kad arī notika spēles skaistākā epizode - Kails Andersons no laukuma stūra atmuguriski raidīja bumbu groza virzienā un latvietis veica «alley-oop» danku.

Pēc spēles Bertānam žurnālistiem pirmkārt bija jāatbild par šo momentu.

«Domāju, ka viņš mani redzēja. Kad viņš saņēma bumbu, laiks vienkārši apstājās un viņam bija, iespējams, sešas sekundes, lai izdomātu, ko darīt,» ar smaidu teica Bertāns.

«Spurs» izcīnīja pirmo uzvaru savā laukumā kopš 30.janvāra un svinēja vien trešo uzvaru pēdējās 11 spēlēs. Tikmēr līgas pastarīte «Grizzlies» zaudēja 14. spēlē pēc kārtas.

«Mēs labi nospēlējām aizsardzībā, kas bija ļoti svarīgi, un ceturtajā ceturtdaļā ļāvām iemest viņiem vien 26 punktus. Aizvadījām diezgan labu spēli aizsardzībā, bet paši sasniedzām 100 punktu robežu, kaut mūsu metieni nekrita,» secināja latvietis.

Par spēles spožāko zvaigzni kļuva pieredzējušais Tonijs Pārkers, kurš ceturtās ceturtdaļas vidū guva astoņus savas komandas punktus pēc kārtas, bet kopā izcēlās ar 23 punktiem.

«Varēja redzēt, ka Tonijam bija pāris atpūtas dienas,» Bertāns vēlreiz teica ar smaidu. «Arī Denijs [Grīns] trāpīja metienus, un labi, ka vismaz pāris puišiem spēles laikā krīt metieni. Pārējiem vien jānospēlē labi aizsardzībā.»

Tagad Sanantonio basketbolistus gaida smags trīs spēļu izbraukums pret Goldensteitas «Warriors», Oklahomasitijas «Thunder» un Hjūstonas «Rockets» vienībām. Divas no šīm komandām ir līgas galvgalī, bet «Thunder» ir «Spurs» konkurente par iespējami labāku vietu konferences kopvērtējumā.

«Tagad mums būs Goldensteita, darīsim tur visu, ko spējam, un tad domāsim par nākamo maču,» pauda Bertāns.

«Spurs» ar 37 uzvarām 64 spēlēs pakāpusies uz piekto vietu Rietumu konferencē, apsteidzot Minesotas «Tiberwolves».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu