Vai, atgriežoties Porziņģim, «Knicks» vēl vadīs treneris Hornačeks?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Ņujorkas «Knicks» bez latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa klājas smagi. Zaudējumi krājas cits pēc cita, un tas kļuvis par pamatu runām par galvenā trenera nomaiņu. Džefa Hornačeka dienas «Knicks» rindās varētu būt skaitītas.

Ņujorkas basketbolisti piedzīvojuši piecus zaudējumus pēc kārtas, bet pēdējos 14 mačos «Knicks» guvusi tikai vienu uzvaru. Viens no vērtīgākajiem NBA klubiem drīz zaudēs pat teorētiskas izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram, «play off» netiekot jau piekto gadu pēc kārtas.

Ziemeļamerikas mediji pacēluši jautājumu par Hornačeka atbilstību ieņemamajam amatam. Kā viņa aizstājējs tiek minēts Doks Riverss, kurš 2008. gadā kopā ar Bostonas «Celtics» kļuva par līgas čempionu. 2000. gadā viņš tika nosaukts par NBA gada labāko treneri.

Kopš 2013. gada Riverss ir Losandželosas «Clippers» galvenais treneris.

Tomēr Hornačeks par savu pozīciju «Knicks» nejūtas nedrošs. Viņa līgums ir spēkā vēl uz nākamo sezonu.

«Man joprojām ir līgums vēl uz nākamo gadu,» laikrakstam «The New Yok Post» sacīja 54 gadus vecais Hornačeks. «Ja kāds man nepateiks ko citu, es savu darbu plānoju turpināt.»

Nepilnu piecu sezonu laikā Hornačeks kā galvenais treneris piedzīvojis nu jau vairāk nekā 200 zaudējumu. Iepriekš viņš vadīja Fīniksas «Suns», no kuras tika atstādināts 2016. gada 1. janvārī.

Tiesa, «Knicks» komandu šajā sezonā vajājuši savainojumi. Sešas nedēļas traumas dēļ izlaidis Tims Hārdevejs juniors, un mēnesi ceļgala krustenisko saišu plīsuma dēļ nespēlē arī Porziņģis, kura atgriešanās laukumā varētu būt gaidāma pēc aptuveni 10 mēnešiem. Iespējams, ātrāk, bet iespējams arī vēlāk.

«Uzvarēt vēlas visi, bet NBA tas nav tik vienkārši,» sacīja Hornačeks. «Mums bija labs sezonas sākums, pēc tam sāka vajāt savainojumi. Vai mums ir pietiekami dziļš sastāvs, lai tam tiktu pāri? Nē, jo netikām tam pāri. Tas gan nenozīmē, ka neesam kļuvuši labāki, puiši ir progresējuši.

Cenšamies būt konkurētspējīgāki. Kad ierindā atgriezīsies Porziņģis, iegūsim spēlētājus draftā un varbūt arī piesaistīsim kādu brīvo aģentu, nākamsezon varam būt labākās pozīcijās.»

Tomēr, ja «Knicks» turpinās krāt zaudējumus, nav izslēgts, ka Hornačeka dienas pie komandas stūres ir skaitītas.

«Knicks» šosezon izcīnījusi 24 uzvaras un piedzīvojusi 41 zaudējumu, Austrumu konferences turnīra tabulā ieņemot 11. pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu