Timma sekmē «Baskonia» komandas svarīgu uzvaru Eirolīgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sipa USA/ScanPix

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma ceturtdien guva astoņus punktus ULEB Eirolīgas 25.kārtas spēlē, palīdzēdams Vitorijas «Baskonia» komandai izcīnīt svarīgu uzvaru cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā.

Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā «Baskonia» divu Spānijas komandu duelī viesos ar rezultātu 81:71 (16:20, 15:16, 22:19, 28:16) pārspēja valsts čempioni «Valencia Basket».

Valensijas basketbolisti lielāko daļu no spēles bija vadībā, taču mača pēdējās četrarpus minūtēs neguva punktus, kā rezultātā Vitorijas komanda ar 13 punktu izrāvienu no 68:71 panāca 81:71.

Timma šajā mačā laukumā bija 21 minūti un 22 sekundes, kuru laikā iemeta divus no septiņiem tālmetieniem un savu vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, divas reizes pārkāpa noteikumus un tika pie četriem efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Mālmanis bija pieteikts spēlei, bet laukumā nedevās.

«Baskonia» rindās ar 19 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās brazīlietis Marsēlu Uertass, bet 16 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija vācietim Johannesam Foigtmanam.

Savukārt pretiniekiem 15 punktus guva Fernando San Emeterio.

Tikmēr Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns ceturtdien guva trīs punktus, viņa pārstāvētajai Itālijas komandai Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» viesos ar rezultātu 86:77 (30:20, 19:19, 12:23, 25:15) pārspējot Krievijas klubu Maskavas apgabala «Himki».

Bertāns šajā spēlē laukumā bija astoņas minūtes un 56 sekundes, kuru laikā iemeta vienu no diviem tālmetieniem, bet aizmeta garām divus divpunktu metienus.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica vienu rezultatīvu piespēle, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un tika pie trim efektivitātes koeficienta punktiem.

Latvieša pārstāvētajā komandā rezultatīvākais ar 26 punktiem bija amerikānis Endrū Gaudloks, kamēr «Himki» vienībā ar 24 punktiem izcēlās Aleksejs Šveds.

Savukārt Spānijas grands Madrides «Real» ceturtdien savu skatītāju priekšā ar rezultātu 92:75 (19:20, 19:17, 26:18, 28:20) apspēlēja Grieķijas čempioni Atēnu «Panathinaikos Superfoods».

«Real» komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt talantīgais slovēnis Luka Dončičs, kurš traumas dēļ nevarēs spēlēt divas nedēļas.

Uzvarētājiem ar 26 punktiem rezultatīvākais bija francūzis Fabjēns Kozērs, kamēr viesiem 23 punktus guva amerikānis Maiks Džeimss.

Vēl ceturtdien Izraēlas klubs Telavivas «Maccabi FOX» viesos ar rezultātu 94:81 (20:21, 23:21, 24:20, 27:19) apspēlēja Turcijas komandu Stambulas «Anadolu Efes».

Uzvarētājiem 18 punktus guva amerikānis Pjērs Džeksons, bet 16 punktus guva viņa tautietis Maikls Rols. Stambulas vienībā 21 punkts bija ASV basketbolistam Sonijam Vīmsam, kuram ar 16 punktiem piebalsoja vēl viens amerikānis Braients Danstons.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 19 uzvarām 24 cīņās ir Maskavas CSKA, kam ar 17 panākumiem seko Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pirejas «Olympiakos» un Stambulas «Fenerbahce Doguš». Krievijas un Grieķijas klubi jau ir nodrošinājuši sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Tālāk ar 15 uzvarām seko Kauņas «Žalgiris» un Madrides «Real», bet par vienu uzvaru atpaliek Maskavas apgabala «Himki» un Atēnu «Panathinaikos Superfoods».

Pirmo astotnieku ar 13 uzvarām noslēdz Telavivas «Maccabi FOX», kamēr tālāk ar 12 panākumiem seko Vitorijas «Baskonia», bet vēl par divām uzvarām atpaliek Malagas «Unicaja» un Belgradas «Crvena Zvezda mts».

Deviņi panākumi ir «Valencia Basket», Bambergas «Brose» un Milānas «AX Armani Exchange Olimpia» rēķinā, kamēr pēdējās divas vietas ieņem Riodiona Kuruca pārstāvētā Barselonas «Lassa» un Stambulas «Anadolu Efes» komanda, kurām ir attiecīgi septiņi un seši panākumi.

Piektdien Strēlnieks un «Olympiakos» savā laukumā uzņems latvieša iepriekš pārstāvēto Vācijas čempioni «Brose», kamēr «Lassa» mājās spēkosies ar «Crvena Zvezda mts».

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nebija paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu pirmo divu logu laikā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu