«Celtics» kļūst par otro komandu, kas šosezon garantējusi dalību NBA «play-off»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Bostonas «Celtics» komanda ceturtdien nodrošināja dalību Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā, tādējādi to paveicot kā otrā un pievienojoties tur jau iekļuvušajai Austrumu konferences līderei Toronto «Raptors».

Ceturtdienas mačā «Celtics» izbraukumā ar 117:109 (35:28, 25:18, 26:28, 31:35) pieveica Minesotas «Timberwolves» basketbolistus.

Pēc viena mača izlaišanas ceļgala problēmu dēļ laukumā atgriezās «Celtics» lielākā zvaigzne Kairijs Ērvings, kurš šajā cīņā atzīmējās ar 23 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un septiņām atlēkušajām bumbām. Tikmēr viņa komandas biedrs Els Horfords pievienoja 20 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

«Celtics» vienībai šī bija sestā uzvara pēdējo septiņu maču laikā.

Tikmēr «Timberwolves» rindās ar 30 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām atzīmējās serbs Nemanja Bjelica, aizvadot savas karjeras rezultatīvāko spēli. Minesotas komandai šajā cīņā nevarēja palīdzēt tās savainotais līderis Džimijs Batlers.

Pateicoties šai uzvarai, «Celtics» kā otrā komanda nodrošinājusi vietu NBA izslēgšanas turnīrā. Pirmā tajā tika «Raptors», kamēr Rietumu konferencē cīņa ir sīvāka un līderes Hjūstonas «Rockets» un Goldensteitas «Warriors» teorētiski var palikt bez «play-off», lai gan reāli tas nav. Šī ir pirmā reize kopš 2011.gada, kad Bostonas komanda tik ātri kvalificējusies izslēgšanas turnīram.

Pirms šā mača «Timberwolves» vienojās ar pazīstamo saspēles vadītāju Deriku Rouzu par sadarbību līdz sezonas beigām. Šo sezonu viņš iesāka Klīvlendas «Cavaliers» rindās, bet februārī tika aizmainīts uz Jūtas «Jazz», kas viņu atlaida.

Līdz ar to Rouzam tā ir atkalredzēšanās ar «Timberwolves» galveno treneri Tomu Tibodo, jo abu savulaik gana sekmīgi sastrādājās Čikāgas «Bulls» vienībā.

Citā mačā Oklahomasitijas «Thunder» ceturtdien savā laukumā ar 115:87 (26:23, 23:15, 39:29, 27:20) apspēlēja vienu no līgas vājākajām komandām Fīniksas «Suns», kam tā bija ceturtā neveiksme pēc kārtas.

«Thunder» līderis Rasels Vestbruks šajā mačā iemeta 27 punktus, bet 21 punktu pievienoja Pols Džordžs.

Citviet cīņu par «play-off» turpina arī Maiami «Heat», kas ceturtdien savā laukumā ar 108:99 (29:28, 24:21, 20:25, 35:25) uzvarēja talantiem bagāto Filadelfijas «76ers». Ar 26 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām šajā duelī atzīmējās Hasans Vaitsaids.

Vēl vienā ceturtdienas spēlē latviešu basketbolists Dāvis Bertāns iemeta 13 punktus, bet viņa pārstāvētā Sanantonio «Spurs» viesos ar 107:110 (21:28, 29:18, 37:32, 20:32) piekāpās līgas čempionei Goldensteitas «Warriors».

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 47 uzvarām 64 spēlēs ir «Raptors», kam ar 46 panākumiem 66 mačos seko Bostonas «Celtics» komanda, bet 38 uzvaras 64 spēlēs ir Klīvlendas «Cavaliers» rēķinā.

Tikmēr šobrīd traumētā Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» vienība ar 24 panākumiem 65 mačos ir 11. vietā, no pirmā astotnieka atpaliekot par desmit uzvaru tiesu.

Rietumu konferencē un visā līgā līdere ar 51 uzvaru 64 mačos ir «Rockets», kamēr Goldensteitas «Warriors» tikpat uzvaras iekrājusi 65 cīņās.

Tikmēr trešo vietu ieņem Portlendas «Trail Blazers», kas tikusi pie 39 uzvarām 65 mačos, bet piektā ar 37 panākumiem ir «Spurs».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu