Bertāns ceturtajā NBA spēlē pēc kārtas gūst padsmit punktus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien iemeta 14 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, bet viņa pārstāvētā Sanantonio «Spurs» viesos ar 94:104 (19:24, 24:28, 25:25, 26:27) zaudēja Oklahomasitijas «Thunder» vienībai.

Neveiksmju joslā nonākušajai «Spurs» šis bija otrais zaudējums pēc kārtas un desmitais pēdējo 13 maču laikā, līdz ar to pēc šī mača «Spurs» noslīdēja uz septīto vietu Rietumu konferencē.

Bertāns šajā cīņā laukumā pavadītajās 18 minūtēs un astoņās sekundēs grozā raidīja vienīgo divpunktu metienu, trīs no pieciem tālmetieniem, kā arī trīs no trim «sodiņiem». Tāpat latvieša rēķinā viena atlēkusī bumba, viena pārtverta piespēle, viens bloķēts metiens, viena kļūda un piecas piezīmes.

Tāpat 14 punktus «Spurs» rindās guva Rūdijs Gejs, abiem ar Bertānu esot rezultatīvākajiem viesu komandā, kamēr ar 11 punktiem izcēlās Lemarkuss Oldridžs, bet desmit punktus sameta Brinss Forbss.

Savukārt «Thunder» rindās lielisku spēli aizvadīja iepriekšējās sezonas līgas vērtīgākais spēlētājs Rasels Vestbruks, kurš tika pie «triple-double», jo sameta 21 punktu, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un izdarīja desmit rezultatīvas piespēles. Tāpat 15 punktus guva Džerami Grants, bet ar 12 punktiem izcēlās Korijs Brīvers.

Bertāns šo maču sāka uz rezervistu soliņa, mačā iesaistoties otrajā ceturtdaļā, kad Sanantonio komanda bija iedzinējos ar 28:34. Viņš pirmajā reizē pie metieniem netika un pēc piecām nospēlētām minūtēm tika nomainīts, taču pēc tam atkal atgriezās laukumā, puslaika beigās trāpot divus tālmetienus pēc kārtas, samazinot rezultātu līdz 43:48.

«Spurs», kas tikai pirmajā ceturtdaļā uz neilgu brīdi bija vadībā, pēc puslaika zaudēja ar 43:52, spēles otrajā daļā nespējot izglābties. Bertāns trešajā ceturtdaļā spēlēja beigu daļā, iemetot divpunktu metienu, bet pirms pēdējā cīņas nogriežņa Sanantonio vienība zaudēja ar 68:77.

Sešas minūtes pirms mača beigām viesi bija iedzinējos ar 72:93, taču tad Bertāns un Brins Forbss «Spurs» komandai deva cerību. Forbss guva piecus punktus, bet Bertāns realizēja tālmetienu un trīs soda metienus, starpību samazinot uz pusi (83:93). Tiesa, «Thunder» gan ātri atguvās, beigās bez problēmām nosargājot uzvaru.

Bertāns šosezon 62 spēlēs vidēji guvis 6,6 punktus un izcīnījis 2,2 atlēkušās bumbas.

«Spurs» ar 37 uzvarām 66 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, kamēr «Thunder» ar 39 panākumiem 68 mačos ir divas pozīcijas augstāk. Sanantonio komanda, turpinot neveiksmju sēriju, riskē netikt izslēgšanas spēlēs, jo devītajā vietā esošajai Denveras «Nuggets» ir tikai par uzvaru mazāk.

Turpinājumā Sanantonio basketbolistus gaida vēl viena smaga spēle, jo viesos būs jātiekas ar visas līgas līderi Hjūstonas «Rockets».

Bertāns palicis šosezon vienīgais latviešu basketbolists NBA. Ņujorkas «Knicks» latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis 7.februārī sarāva ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu