LBS valde pēc ārkārtas sēdes pārtrauc darba attiecības ar finanšu direktoru

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien notika Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes ārkārtas sēde, kas sasaukta pēc bijušā Latvijas basketbola izlašu direktora Māra Jučmaņa apgalvojumiem, ka LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps šantažējis viņu. Informāciju par LBS valdes lēmumiem sniedza organizācijas prezidents Valdis Voins. Viņš atklāja, ka pēc uzplaiksnījušā skandāla organizācija nolēmusi pārtraukt darba attiecības ar finanšu direktoru Arvīdu Grigaļāviču.

19. martā notiks vēl viena LBS valdes ārkārtas sēde. Tajā tiks skatīts lēmums par «ziedojumu».

LBS valde, uzklausījusi Grigaļāviča ziņojumu, konstatēja, ka LBS vīriešu izlašu direktora Jučmaņa darbības laikā apstiprinātajā vīriešu izlases budžetā radies pārtēriņš – 45 243 EUR. No tiem 8740 eiro pārtēriņš fiksēts LBS valdes un padomes apstiprinātajā 2017. gada deviņu mēnešu budžetā (01.01.2017. – 30.09.2017.). Atlikusī summa sakrājusies, rēķiniem ienākot turpmākajos mēnešos (pēdējais saņemts 13. martā).

Voins oficiālā vēstulē aicinājis Jučmani skaidrot pārtēriņa iemeslus un sniegt priekšlikumus deficīta segšanai, taču skaidrojums līdz šim nav saņemts. Valde vienojās uzaicināt Jučmani uz sēdi 19. martā. Līdz tam laikam jāsagatavo pilns pārskats par rēķiniem, kas iesniegti ar nokavēšanos.

Jučmanis vērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), vainojot LBS un tās ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu par mēģinājumu izspiest Ministru kabineta piešķirto prēmiju par izciliem sasniegumiem sportā.

KNAB Jučmaņa sūdzību par iespējamu prēmijas izspiešanu pārsūtījis Valsts policijai.

Šneps aģentūrai LETA Jučmaņa apgalvojumus par prēmijas izspiešanu nodēvēja par meliem. Viņš skaidroja, ka Jučmanis, beidzot darbu, ir atstājis finansiālas saistības, kuras negrib nokārtot. Bijušajam izlašu direktoram esot jāpaskaidro LBS finanšu līdzekļu pārtēriņš 53 471,78 eiro apmērā, pretējā gadījumā LBS šo naudu piedzīšot tiesas ceļā.

Tikmēr Jučmanis apgalvo, ka LBS no viņa vēlējās saņemt 97% no 5524,79 eiro lielās prēmijas par izciliem sasniegumiem sportā. Prēmija viņam kā Latvijas izlases direktoram pienācās par valstsvienības izcīnīto 2017.gada Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā. Latvijas komanda ar Kārli Paulu Lasmani, Nauri Miezi, Edgaru Krūmiņu un Agni Čavaru sastāvā šajā sporta veidā, kas iekļauts arī 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā, negaidīti par kontinenta čempioniem kļuva pagājušā gada jūlijā.

Jau pirms prēmijas saņemšanas Šneps decembrī Jučmani esot informējis, ka naudas summa būs jāziedo LBS, bet pats no tās drīkstot paturēt vien 3%, jo tāda esot ierastā kārtība, iesniegumā KNAB rakstīja bijušais izlašu direktors.

Savukārt LBS valdes loceklis Edgars Jaunups bija pārsteigts, izdzirdot par LBS finanšu līdzekļu pārtēriņu, jo finansiālais gads ir noslēgts un bija ziņojums, ka viss ir kārtībā.

«Esam noslēguši pagājušo finansiālo gadu. No ģenerālsekretāra nekādas šādas informācijas nebija, tieši pretēji - bija ziņojums, ka viss ir kārtībā,» sacīja Jaunups, pēc kura teiktā, tas ir kāds pārpratums vai arī kas pilnīgi jauns, par ko viņš kā valdes loceklis un valde kopumā dzird pirmo reizi.

Jučmanis LBS strādā kopš 2010.gada un joprojām ir šīs organizācijas darbinieks, taču kopš pagājušā gada 14.oktobra ir bērna kopšanas atvaļinājumā un savus pienākumus varētu atsākt veikt nākamā gada februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu