Porziņģis par traumas nopietnību: Sākumā nespēju noticēt, ka tas noticis ar mani

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis, kad guvis ceļgala krustenisko saišu plīsumu, bijis šokā par savainojuma nopietnību un sākumā neesot spējis noticēt, ka tas noticis tieši ar viņu.

Latvijas izlases basketbolists 7. februāra spēlē sarāva kreisā ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs aptuveni uz desmit mēnešiem. Latvietim tika veikta operācija un ir sākts rehabilitācijas process. Parasti atlabšana no šādām traumām prasa vismaz pusgadu, bet bieži ieilgst arī aptuveni gada ilgumā.

Tiesa, jau tagad pēc mēnesi ilgas ārstēšanās latvietis pārvietojas bez kruķu palīdzības.

«Ir pagājušas četras nedēļas kopš operācijas un esmu pozitīvi noskaņots. Daru visu, lai progresētu ar katru dienu,» otrdien medijiem pauda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knicks» līderis Porziņģis.

«Vēlētos pateikt paldies «Knicks» līdzjutējiem, kas mani atbalstījuši visas sezonas garumā. Sociālajos tīklos saņemu miljoniem pozitīvu vēstuļu, kas man sniedz papildu motivāciju strādāt un kļūt labākam,» turpināja spēka uzbrucējs.

Porziņģis arī piebilda, ka bijis šokā, kad uzzinājis par sava savainojuma nopietnību.

«Nespēju noticēt, ka tas noticis ar mani. Pēc 30 sekundēm pajautāju pats sev - ko tagad darīt? Tas bija negaidīti, taču sapratu, ka atpakaļceļa vairs nav un ar pozitīvām domām ir jāturpina strādāt, lai savestu sevi kārtībā,» atklāja latvietis.

«Manam komandas biedram Latvijas izlasē Dāvim Bertānam ceļgala krusteniskās saites tika pārrautas divreiz. Arī Džeretam Džekam bija tāds pats savainojums, un arī dažiem citiem puišiem, ar kuriem runāju, bija šī pati trauma.

Taču esmu labās rokās un man apkārt ir daudz labu cilvēku, ar kuriem diskutējam par viņu pieredzi šādu savainojumu gadījumā,» apmierināts bija Porziņģis.

Porziņģis izteicās, ka, uzreiz pēc savainojuma gūšanas atgriežoties ģērbtuvēs, bijis pārliecināts, ka nekas nopietns nav noticis, kā arī bija gatavs atgriezties spēlē. «Godīgi sakot, brīdī, kad guvu savainojumu, bija asas sāpes, taču es piecēlos un sāku nedaudz staigāt. Sajutos labāk ar katru soli un, kad atgriezos ģērbtuvēs, jutos tik labi, ka apsvēru iespēju atgriezties spēlē. Ārstiem gan bija nelāgas sajūtas jau pirms tam, taču es domāju, ka tas ir tikai sastiepums. Vēlāk gan viņi paziņoja slikto vēsti.»

Pašlaik 22 gadus vecais liepājnieks atzina, ka rehabilitācijas procesā nekas netiek sasteigts un viss tiek pakārtots tam, kā jūtas pats spēlētājs. Porziņģis arī pauda apņēmību pēc savainojuma izdziedēšanas laukumā atgriezties labāks un spēcīgāks kā jebkad.

«Ceļgals šobrīd ir galvenais, ar ko man ir jāstrādā, taču neesmu apstājies un turpinu veikt ķermeņa augšdaļas treniņus, lai kļūtu spēcīgāks, kad atgriezīšos laukumā.

Lietas dzīvē notiek dažādu iemeslu dēļ. Ja tam bija jānotiek tagad, tas notika. Atlikušos mēnešus šajā sezonā un starpsezonā centīšos kļūt ne tikai labāks un spēcīgāks, bet arī uzlabot savas kustības. Man tas būs grūts pārbaudījums, ņemot vērā lielo augumu,» apņēmības pilns bija Porziņģis.

«Nezinu, cik daudz laika aizņems rehabilitācija, taču to izmantošu maksimāli efektīvi, lai atgrieztos labāks un arī gudrāks. Nav viegli skatīties «Knicks» spēles, jo gribas atrasties laukumā, taču situācija ir tāda, kāda tā ir,» noteica latvietis.

Bez Porziņģa «Knicks» vienībai klājas pavisam vāji, jo tā zaudējusi jau deviņās spēlēs pēc kārtas, bet kopš latvieša traumas zaudējusi 12 no 13 spēlēm.

Ņujorkas «Knicks» ar 24 uzvarām 68 mačos Austrumu konferences kopvērtējumā ierindojas 11. vietā un tuvākajā laikā oficiāli zaudēs izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru.

Porziņģis joprojām ir Ņujorkas komandas rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji 22,7 punktiem mačā, kamēr viņa tuvākais sekotājs ir Tims Hārdevejs ar 17,5 punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu