Bertānam minimāls spēles laiks svarīgā «Spurs» uzvarā NBA mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā laukumā pavadīja vien nepilnu minūti, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio «Spurs» komanda savā laukumā ar 117:101 (23:24, 38:26, 29:31, 27:20) uzveica Minesotas «Timberwolves».

«Spurs» komandai šī bija trešā uzvara pēc kārtas, kas ļāvis nostabilizēties Rietumu konferences pirmajā astoņniekā.

Bertāns vienīgo reizi laukumā nāca vien tad, kad līdz spēles beigām bija atlikušas 52 sekundes. Pa šo laiku viņš paspēja aizmest garām vienu tālmetienu un veikt rezultatīvu piespēli.

Latvieša loma pēdējo trīs maču laikā ir ievērojami mazinājusies, turklāt šo cīņu laikā viņš nav izcēlies ar gūtiem punktiem, bet laukumā viņš vidēji pavadījis tikai sešas minūtes.

Sanantonio komandas rindās teicamu maču aizvadīja Lemarkuss Oldridžs, kurš izcēlās ar 39 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, kamēr 14 punktus pievienoja Rūdijs Gejs, bet 12 - Po Gasols un Petijs Milss.

Savukārt «Timberwolves» sastāvā 23 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Karlam Entonijam Taunsam, bet vēl 21 punktu iemeta Endrū Viginss.

Mača pirmajā ceturtdaļā gan lielāks pārsvars piederēja Minesotas komandas basketbolistiem, kuri cīņu sāka ar 9:0 izrāvienu un pēc tam turējās drošā atstatumā. Pirmā ceturkšņa izskaņā «Spurs» gan deficītu samazināja un pirmā puslaika otrajā pusē pārņēma iniciatīvu, lielajā pārtraukumā dodoties ar 11 punktu vadību - 61:50.

«Spurs» vadībā atradās visu otro puslaiku, bet «Timberwolves» basketbolistiem nopietni iesaistīties cīņā par uzvaru tā arī neizdevās.

«Spurs» ar 40 uzvarām 70 spēlēs pakāpusies uz septīto vietu Rietumu konferencē, bet tāda pati uzvaru un zaudējumu bilance ir priekšā esošajām «Timberwolves» un Jūtas «Jazz».

Nākamo spēli «Spurs» aizvadīs pirmdien, kad principiālā cīņā uzņems NBA čempioni Goldensteitas «Warriors».

Bertāns palicis šosezon vienīgais latviešu basketbolists NBA. Kā vēstīts, Ņujorkas «Knicks» latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis 7.februārī sarāva ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu