Timmas un Mālmaņa pārstāvētā «Baskonia» sagrauj Pasečņiku un «Herbalife»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sipa USA/ScanPix

Pie graujošas uzvaras Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) mačā svētdien tika latviešu Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas «Baskonia», kas savā laukumā ar 91:66 (21:6, 18:21, 23:24, 29:15) sagrāva centra Anžeja Pasečņika pārstāvēto Grankanārijas «Herbalife».

Tiesa, Latvijas basketbolisti ar rezultatīvu sniegumu šajā mačā neizcēlās, nevienam no viņiem negūstot vairāk par četriem punktiem.

Lielākā loma svētdienas spēlē bija Timmam, kurš laukumā pavadītajās 23 minūtēs un piecās sekundēs iemeta četrus punktus. Viņš grozā raidīja vienu no četriem trejačiem, bet vienīgais viņa divpunktnieks lidoja grozam secen, toties viņš trāpīja vienu no diviem «sodiņiem».

Vēl latvieša rēķinā divas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas piespēles, viena kļūda, trīs piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas viņam tiekot pie -1 efektivitātes punkta.

Tikmēr Mālmanis nospēlētajās desmit minūtēs un desmit sekundēs iemeta divus punktus, jo viņš bija precīzs vienā no diviem divpunktu metieniem. Vēl latvietis atzīmējās ar trim atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, vienu piezīmi un četriem efektivitātes punktiem.

Savukārt Pasečņiks nospēlēja 14 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā iemeta divus punktus. Viņš bija precīzs vienā no pieciem divpunktniekiem, kā arī atzīmējās ar trim atlēkušajām bumbām un vienu izprovocētu noteikumu pārkāpumu.

Vietējā čempionātā «Baskonia» guvusi jau septiņas uzvaras pēc kārtas, kas vismaz pagaidām ļāvis kopvērtējumā pakāpties uz otro vietu.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar 20 uzvarām 23 cīņās pārliecinoši atrodas Madrides «Real», kam ar 16 uzvarām 23 dueļos seko «Baskonia», bet 15 panākumi 22 spēlēs ir Rodiona Kuruca pārstāvētajai Barselonas «Lassa» un pērnās sezonas čempionei «Valencia Basket».

Tikmēr 14 uzvaras 22 mačos ir Malagas «Unicaja» un Rolanda Šmita pārstāvētajai Fuenlavradas «Montakit», bet tikpat panākumu 23 spēlēs ir «Herbalife» kontā, kas tai astoto vietu.

Vēl Mārtiņa Laksas pārstāvētā Kompostelas «Monbus Obradoiro» ar 11 uzvarām ir 11.vietā, Jāņa Blūma pārstāvētā Saragosas «Tecnyconta» ar septiņām uzvarām atrodama 14.pozīcijā starp 18 vienībām, bet gados jaunā Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas «Divina Seguros Joventut» ar četrām uzvarām 23 mačos ir pēdējā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu