Porziņģa pārstāvētā «Knicks» atbrīvo galveno treneri Hornačeku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix

Latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Ņujorkas «Knicks» trešdien atbrīvojusi galveno treneri Džefu Hornačeku, kurš vienību vadīja divas sezonas, vēsta klubs.

(Papildināts viss teksts.)

Hornačekam bija spēkā līgums vēl uz nākamo sezonu, taču tagad nolemts to pārtraukt.

«Džefs ir īsts profesionālis, kurš pēdējo divu gadu laikā nesavtīgi strādājis komandas labā. Novērtējam viņa devumu un vēlam veiksmi turpmākajā karjerā,» paziņojumā citēts kluba prezidents Stīvs Mills un ģenerālmenedžeris Skots Perijs.

Tāpat amatu zaudējis arī Hornačeka palīgs Kurts Rembiss, kurš 2016.gada februārī kļuva par «Knicks» galvenā trenera vietas izpildītāja, tobrīd aizstājot atlaisto Deriku Fišeru. Savukārt, kad pirms 2016./2017.gada sezonas amatā stājās Hornačeks, Rembiss kļuva par vienu no viņa asistentiem.

«Kurts bija nozīmīga komandas daļa pēdējos četros gados, strādājot gan par galvenā trenera vietas izpildītāju, gan asistentu. Esam pateicīgi viņam par uzticību komandai un novēlam veiksmi turpmākajā karjerā,» teikts paziņojumā.

Treneriem darbs uzteikts pēc «Knicks» atgriešanās mājās no NBA regulārā čempionāta pēdējās spēles, kurā Ņujorkas klubs trešdien viesos ar rezultātu 110:98 (20:20, 37:17, 27:34, 26:27) uzvarēja līgas vicečempioni Klīvlendas «Cavaliers».

Par to, ka Hornačeks varētu tikt atbrīvots no amata, «The New York Post» vēstīja vēl trešdien.

Divu neveiksmīgu sezonu laikā «Knicks» vienība Hornačeka vadībā izcīnīja 60 uzvaras un piedzīvoja 104 zaudējumus, abās reizēs nespējot sasniegt izslēgšanas turnīru. Tiesa, neveiksmīgi «Knicks» spēlēja arī pirms tam, jo «play-off» tā nav iekļuvusi piecas sezonas pēc kārtas.

Kā potenciālie Hornačeka aizstājēji tiek minēti tādi speciālisti kā Doks Riverss, Marks Džeksons, Deivids Fizdeils un Džeisons Kids. Viņi visi šajā starpsezonā būs brīvie aģenti.

Februārī «Knicks» lielākā zvaigzne Porziņģis sarāva ceļgala krusteniskās saites, tāpēc viņa atgriešanās laukumā tiek gaidīta ap Ziemassvētkiem. Latviešu basketbolists šosezon 48 spēlēs vidēji iemeta 22,7 punktus, būdams «Knicks» rezultatīvākais spēlētājs.

«Knicks» šosezon ar 28 uzvarām 82 spēlēs Austrumu konferencē ieņēma 11.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu