«Ventspils» pieveic «VEF Rīga» un tuvojas uzvarai LBL regulārajā čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

«Ventspils» komanda sestdien «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) grandu duelī savā laukumā ar rezultātu 87:80 (25;25, 16:13, 25:14, 21:28) pārspēja iepriekšējās sezonas čempioni «VEF Rīga», sperot platu soli pretī uzvarai regulārajā čempionātā.

Tikmēr «Jūrmala» viesos ar rezultātu 80:73 (19:21, 22:19, 21:17, 18:16) apspēlēja «Betsafe»/«Liepāja» vienību, garantējot trešo vietu regulārajā čempionātā.

Ventspilī notikušajā duelī uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Rihards Lomažs, 14 punktus guva Ronalds Zaķis, bet pa 12 punktiem sameta lietuvietis Juļs Juciks, kā arī amerikāņi Emanuēls Ubilla un Dominess Bērnets.

Tikmēr viesiem 13 punktus iemeta amerikānis Kendriks Brauns, kamēr pa 12 punktiem bija Marekam Mejerim un meksikānim Aleksam Peresam.

Spēles pirmais ceturksnis ritēja līdzīgā cīņā, bet otrās ceturtdaļas vidū mājinieki iekrāja sešu punktu pārsvaru (37:31). Tiesa, rīdzinieki atbildēja ar septiņu punktu izrāvienu, ko ar tālmetienu noslēdza Kaspars Vecvagars - 38:37 «VEF Rīga» labā. Līdz lielajam pārtraukumam ventspilnieki atguva vadību un puslaiku uzvarēja ar 41:38.

Otrā puslaika sākumā «VEF Rīga» vēlreiz uz mirkli pārņēma vadību, taču pēc Riharda Lomaža diviem precīziem metieniem «Ventspils» panāca 49:44. Turpinājumā mājinieki pakāpeniski attālinājās un Aigars Šķēle divas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām panāca 14 punktu pārsvaru (60:46), bet nedaudz vēlāk Ronalds Zaķis - jau plus 15 punktus (64:49).

Nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām viesiem izdevās «Ventspils» pārsvaru samazināt līdz deviņiem punktiem, turklāt pēc Aleksa Peresa trīspunktu gājiena komandas šķīra vairs tikai seši punkti - 77:71 mājinieku labā. Tiesa, «VEF Rīga» lauzt cīņas gaitu nespēja un «Ventspils» svinēja uzvaru.

Lai arī pēc sestdienas mača valsts čempionei «VEF Rīga» LBL pamatturnīrā jāaizvada viena cīņa, bet vicečempionei «Ventspils» divi mači, visticamāk, pamatturnīra pirmo vietu nodrošinājusi «Ventspils», kas tādējādi iegūs sava laukuma priekšrocības līdz pat izslēgšanas spēļu finālam.

Līdz ar zaudējumu «VEF Rīga» komandai pārtrūka 15 uzvaru sērija LBL.

Abām turnīra vadošajām komandām šī bija trešā savstarpējā spēle šajā sezonā. Pirmajās divās pretinieki «apmainījās» pārliecinošām uzvarām sāncenšu laukumos. Vispirms «Ventspils» valsts svētkos 18.novembrī Rīgā uzvarēja ar 75:58, bet pirms trim nedēļām rīdzinieki viesojoties Kurzemē revanšējās ar 82:63.

«VEF Rīga» šobrīd Latvijas klubu basketbolā palikusi vienīgā komanda, kas turpina cīnīties divās frontēs, jo tā paralēli aizvada arī VTB Vienotās līgas čempionātu, kur saglabā labas izredzes tikt izslēgšanas spēlēs. Savukārt «Ventspils» netika Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, bet līmeni zemākajā FIBA Eiropas kausā zaudēja «play-off» pirmajā kārtā - astotdaļfinālā.

Tikmēr Liepājā notikušajā duelī «Jūrmalas» komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Kristaps Pļavnieks, 14 punktus guva Edgars Jeromanovs, bet 11 punkti un 14 atlēkušās bumbas bija Denisam Krestiņinam.

Mājiniekiem 20 punktus guva Roberts Krastiņš, 18 punktus iemeta Mareks Jurevičus, bet 14 punkti bija Armanda Berķa kontā.

«Betsafe»/«Liepāja» un «Jūrmala» šosezon savā spēlējuši trīs reizes, visos mačos uzvarot jūrmalniekiem.

LBL kopvērtējumā līderei «Ventspils» ir 25 uzvaras 27 mačos, savukārt ar 20 panākumiem 22 dueļos seko «VEF Rīga». Tikmēr «Jūrmalai» ir 20 uzvaras 26 cīņās, bet 17 panākumus 26 spēlēs guvusi «Ogre».

Piektajā vietā ar sešām uzvarām 16 mačos ir «Valka»/«Valga», kam ar astoņiem panākumiem 27 cīņās seko «Latvijas Universitāte», bet deviņas uzvaras 28 cīņās ir «Betsafe»/«Liepāja» vienībai.

Tikmēr astotā ar astoņām uzvarām 29 mačos ir «Jēkabpils», bet turnīra tabulu noslēdz «Valmiera»/ORDO, kas sakrājusi četras uzvaras 29 dueļos, abām šīm komandām šīs sezonas dalību LBL jau noslēdzot.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr «VEF Rīga» spēlēs trīs apļus, bet «Valka»/«Valga» - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja «VEF Rīga» komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot «Ventspili», kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva «Barons kvartāls», kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu