Timma ar 20 punktiem sekmē komandas uzvaru Spānijas čempionāta mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sipa USA/ScanPix

Latviešu basketbolists Jānis Timma svētdien iemeta 20 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) čempionāta mačā, kamēr viņa un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas «Kirolbet Baskonia» tika pie panākuma.

«Kirolbet Baskonia» savā laukumā ar 100:94 (25:17, 25:18, 24:25, 26:34) uzveica Tenerifes «Iberostar».

Timma šajā mačā laukumā pavadītajās 32 minūtēs un trīs sekundēs grozā raidīja visus trīs divpunktniekus, četrus no septiņiem tālmetieniem un abus «sodiņus».

Latvietis šajā cīņā atzīmējās arī ar divām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, trim piezīmēm un divām izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem, kas ļāva iegūt 20 efektivitātes punktus.

Šī ir pirmā reize, kad Timma ACB čempionātā guvis vismaz 20 punktus.

Tikmēr Mālmanis šim duelim pieteikts bija, bet laukumā nedevās.

Vitorijas kluba sastāvā Timma bija rezultatīvākais basketbolists, kamēr pretiniekiem 20 punktus iemeta polis Mateušs Poņitka.

Vēl vienā svētdienas mačā Latvijas centrs Anžejs Pasečņiks guva astoņus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Grankanārijas «Herbalife» savā laukumā ar 83:71 (23:11, 19:19, 15:22, 26:19) apspēlēja Mursijas UCAM.

Pasečņiks šoreiz nospēlēja 12 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā iemeta četrus no sešiem divpunktu metieniem, bet abi viņa «sodiņi» lidoja grozam secen.

Tāpat Latvijas basketbolista rēķinā trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, trīs piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un septiņi efektivitātes punkti.

«Herbalife» sastāvā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Alberts Olivers.

Tikmēr citā svētdienas mačā ārpus pieteikuma palika gados jaunais Artūrs Žagars, bet viņa pārstāvētā Badalonas «Divina Seguros Joventut» savā laukumā ar 84:56 (14:4, 23:20, 24:12, 23:20) pārspēja Bilbao «Retabet».

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar 25 uzvarām 28 cīņās pārliecinoši atrodas Madrides «Real», kam ar 20 uzvarām seko Vitorijas «Kirolbet Baskonia», kamēr Rodiona Kuruca pārstāvētajai Barselonas «Lassa» ir 19 panākumi 27 cīņās.

Tikmēr 16 uzvaras ir Grankanārijas «Herbalife», kas ļauj atrasties sestajā vietā, bet Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas «Montakit» vienība ar 15 panākumiem ir devītā.

Vēl Māriņa Laksas pārstāvētā Kompostelas «Monbus Obradoiro» ar 11 uzvarām ir 13.vietā, Jāņa Blūmas pārstāvētā Saragosas «Tecnyconta» ar astoņām uzvarām atrodama 16.pozīcijā starp 18 vienībām, bet Badalonas «Divina Seguros Joventut» ar septiņām uzvarām ir vietu zemāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu